Прес-служба клубу поспілкувалася з тренером ФК «Олександрія» U-19 Юрієм Гурой. Підводили підсумки року, що минає, і говорили про плани на майбутнє.

 

— Юрію Володимировичу, підведіть підсумки першої частини чемпіонату?

 

— Початок чемпіонату у нас був гарний, але потім пішли ігри з лідерами, і тут вже почались проблеми. Деякі ключові гравці вибули через травми, наприклад, Стас Писарєв, який травмувався і був прооперований. Довелося перебудовувати схему гри. Плюс, фізична підготовка бажала кращого: футболісти ще молоді, а матчі в кожному турі складні, майже вирішальні. Також, командне отруєння, яке вибило з колії практично всіх: і гравців, і тренерський штаб, яке сталося наприкінці жовтня, із–за чого навіть був перенесений матч 11 туру з полтавською «Ворсклою» на два тижня. Це теж стало причиною невдалих виступів команди в подальшому.

— Що ви можете сказати про футболістів основи, вірніше, про тих, хто брав участь практично у всіх матчах чемпіонату?

 

— Ті хлопці, які грали у всіх матчах — вони великі молодці. Вони витримали такий темп, такі навантаження, і дуже приємно, що старший тренер U-21 Олександр Ломко звернув на них увагу, і запросив в свою команду на збори. Ми ж, в свою чергу, будемо укомплектовувати команду молодими хлопцями 2003 року народження.

 

— Команди U-19, і U-21 — це той резерв, на який розраховує головний тренер Володимир Шаран. Чи є якісь загальні вимоги Володимира Богдановича до підготовки гравців, будь то тренувально-виховна, фізична, психологічна робота?

 

— Безумовно, є принципи, які вимагає основна команда. І ці принципи в головній команді приживаються відразу. Основа «Олександрії» — це професіонали, мої вихованці — це, по суті, ще діти, яких потрібно вміло направляти і наставляти, що б потрапляючи в головну команду гравець був не просто футболістом, а мав людські якості.

 

— Закінчився футбольний сезон. За традицією тренерський штаб прощається з футболістами, які не змогли розкрити свій потенціал і показати гру на гідному рівні, і, навпаки, проводить селекційну роботу, шукаючі нових гравців. Розкажіть про плани на найближче майбутнє?

 

— На сьогоднішній день чотири футболісти залишили команду. Що стосується планів — вони є. Селекційний збір вже провели. Скоро ми дізнаємося, скільки футболістів перейде в U-21. Команда Олександра Ломка збирається після канікул — 14 січня, ми 21-го. 25 січня зіграємо товариську гру один проти одного. До початку 16 туру чемпіонату, який стартує для нас 6 березня, заплановано провести 8 товариських зустрічей.

— Напередодні новорічних і різдвяних свят щоб ви хотіли побажати всім любителям і поціновувачам футболу?

 

— Найголовніше — це здоров'я, тому бажаю, щоб всі рідні і близькі були здорові. Також, хочу побажати удачі, щастя і побільше позитивних моментів в житті.

— Дякую за розмову. Всього найкращого, і з наступаючими.

 

Прес-служба ФК «Олександрія»