27 травня в приміщенні Будинку футболу відбулися Загальні збори учасників Української Прем’єр-Ліги.

На Загальних зборах були присутні: Президент УАФ Андрій Павелко, віцепрезидент УАФ: Анатолій Дем'яненко, Олег Протасов, Олексій Михайличенко, представники всіх клубів УПЛ та клуби-претенденти з ПФЛ, Євген Дикий, Виконавчий директор УПЛ та Президент ПФЛ Олександр Каденко.

Головною темою на порядку денному була перспектива продовження Чемпіонату України, обговорення можливих місць та дат проведення, а також формат турніру на майбутній сезон.

Мала місце конструктивна дискусія, але всі клуби одностайно зійшлися в головному питанні: футболу в Україні — бути!

Остаточне рішення щодо формату Чемпіонату, країни проведення та ігрового календаря буде прийнято за результатами роботи профільних робочих груп та консультацій із владою України та військовими адміністраціями.

Такого ж висновку дійшли й в обговоренні подальших перспектив Чемпіонату юнацьких команд.

Крім того, на порядок денний було винесено питання щодо неможливості команд «Десна» та «Маріуполь» брати участь у наступному розіграші Чемпіонату України через зруйновану інфраструктуру та складну воєнну ситуацію в їхніх містах. Було вирішено закріпити за цими командами місця в Українській Прем’єр-Лізі. Всі учасники зустрічі одноголосно підтримали цю ініціативу.

Виходячи зі складної ситуації в країні у зв'язку з воєнною агресією рф, на сезон 2022/23 років буде розроблено і прийнято тимчасовий спеціальний регламент, який буде передбачати умови проведення змагань у ситуації, що склалася.

Під час проведення зборів також піднімалось питання тендеру медіа-прав УПЛ.

Керівництво Ліги доповіло клубам, що перемовини щодо купівлі прав на трансляцію Чемпіонату тривають, потенційні партнери продовжують виражати зацікавленість та відкриті для плідної співпраці на вигідних фінансових умовах. Більш детальні перемовини будуть продовжені після затвердження місця проведення та формату Чемпіонату.

Джерело: УПЛ