26.10.2019. Субота, «Княжа-Арена» (Щасливе), 12 тур Всеукраїнських змагань з футболу серед команд U-21 клубів Української Прем'єр-ліги сезону 2019/2020

Шахтар — Олександрія — 3:1 (1:0)

 

Арбітр: Олександр Шандор, асистенти: Олександр Марчик, Володимир Шланчак, 4-й арбітр: Владислав Дорош. Спостерігач арбітражу: Олег Деревінський

 

«Шахтар»: Трубін, Меличенко, Вітао, Семеніхін, Павлиш, Приходько, Криськів (В'юнник, 87’), Кобак (Муравський, 68’), Бондаренко (Драмбаєв, 90’), Холод (Мудрик, 74’), Борячук (Матвеєв, 90+1’)

Запасні: Кемкін, Духота

Головний тренер: Мартінс Валенте Хосе Фернандо

 

«Олександрія»: Білик, Глоба (Хрієнко, 85’), Мельник, Кобеляш, Гура, Дубенков, Дришлюк, Івахно (Сезар, 80’), Куліш, Новіков( Литвяк,74’), Безбородько ( Устименко, 62’)

Запасні: Степанцов, Дудка, Кіщук

Головний тренер: Олександр Ломко

Попередження: Бондаренко (39'), Семеніхін (56'), Приходько (59') — Дубенков (37'), Новіков (50'), Глоба (56'), Кобеляш (71')

Голи: Бондаренко (16’), Приходько (71’, 82’) – Устименко (79’)

 

Перед матчем

«Шахтар» в першому колі здобув 8 перемог при 1 нічиї і 1 поразці і з 25 очками ділить лідерство в таблиці. Команда Фернандо Валенте продовжує грати результативно (24 забитих м'ячі) і надійно в обороні (8 пропущених). У минулому турі «гірники» спокійно розібралися з новачком першості «Колосом» (3: 1). У тому поєдинку дебютним голом за молодіжку відзначився Едвард Кобак, а ось Артем Бондаренко провів свій четвертий м'яч у чемпіонаті. Також у другому матчі поспіль забив Артем Холод. Варто зазначити, що у вівторок 7 футболістів молодіжного складу зіграли за «Шахтар» U19 в Юнацької лізі УЄФА із загребським «Динамо» (1: 1).

 

«Олександрія» U21, що стала срібним призером минулого чемпіонату, тримає високий рівень і в новому сезоні. Зараз підопічні Олександра Ламко займають четверте місце, набравши 21 бал (різниця м'ячів: 24-10). Перше коло олександрійці завершили ефектною виїзною перемогою над «Динамо» (3: 1). Один з голів у тому матчі на рахунку самого результативного футболіста команди Андрія Новікова, який забив вже 5 м'ячів. А ось захисник Олег Соколов, який отримав картку в матчі з киянами, тепер пропустить поєдинок з «гірниками».

 

Історія взаємин

У молодіжному чемпіонаті «Шахтар» і «Олександрія» провели між собою 15 матчів: 6 перемог на рахунку «гірників», 3 рази вигравали олександрійці, 6 зустрічей завершилися внічию. Загальна різниця м'ячів: 21-10 на користь «оранжево-чорних». У першому колі цього сезону сильнішими були підопічні Фернандо Валенте (2: 1).

 

Події матча 12 туру

Сьогоднішня гра завершилася перемогою господарів поля, які першими і відкрили рахунок. На 16 хвилині Бондаренко після пасу Борячука, обіграв голкіпера олександрійців і закотив м'яч у порожні ворота. Другий гол стався на 72 хвилині. Розіграш штрафного гравцями «Шахтаря» подвоює рахунок в цьому матчі- 2:0.

7 хвилин знадобилося команді Олександра Ломко, щоб скоротити відставання: на 79 хвилині арбітр призначає пенальті в ворота Шахтаря.  Трубін парирує удар Устименко, але Денис добив м’яч в сітку.

Остаточну крапку в матчі поставив Приходько, який на 82 хвилині зробив для своєї команди комфортний рахунок, забивши третій м’яч — 3:1.