Сьогодні у Львові на стадіоні «Україна» вихованці Юрія Гури провели останній матч літньо-осінньої частини сезону 2018/2019. Зустріч з юніорами львівських «Карпат» – ФК «Олександрія» завершився з рахунком 2:1.

Завершити виступи у 2018 році олександрійцям пощастило на красені-стадіоні «Україна». Перший тайм пройшов практично у рівній боротьбі за незначної переваги господарів. Тим не менш, саме атаки львів’ян виявилися більш результативними – на 10 хвилині після помилки у захисті команди «Олександрії» в центрі поля, Вадим Гудзінський вивів Василя Руніча на ударну позицію і той влучним ударом направив м’яч у ворота – 1:0.

Після пропущеного м’яча олександрійці мобілізувалися у спільному прагненні зрівняти рахунок.  Атаки ж львів’ян не несли значної загрози воротам Богдана Степанцова. Врешті, під час чергової атаки «Олександрії» рукою зіграв Петро Харжевський і арбітр матчу Мирослав Липко призначив пенальті, яке реалізував олександрієць Петро Луців – 1:1.

У другому таймі тенденція практично не змінилася, господарі домінували на полі, але захист олександрійців і воротар Богдан Степанцов діяли достатньо надійно. Забити так швидко, як у дебюті матчу не вдавалося жодному з суперників. Команди обмінювались атаками, створювали моменти, однак безрезультатно.

Раптово ініціативу перейняв львів’янин Данило Сікан. Нападник обіграв опонентів і вийшов на ударну позицію, але впав у штрафному майданчику, натякаючи на пенальті. Однак арбітр оцінив це падіння жовтою карточкою. Та вже наступна атака «Карпат» завершилась взяттям воріт. Практично, в кінці зустрічі голом відзначився Роман Лісовик, який вийшов на заміну в другому таймі. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу львів'ян у матчі – 2:1.

Чемпіонат U-19. 12 тур. ФК «Карпати» – ФК «Олександрія» – 2:1 (1:1).

9 листопада 2018, п’ятниця, 13.00. Львів, стадіон «Україна». 150 глядачів. 15°C.

Офіційні особи на матчі:

Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

асистенти арбітра – Анастасія Волощук (Чернівці), Олександр Горбатюк (Чернівці)

4-й арбітр – Роман Блавацький (Львів).

Спостерігач арбітражу і делегат ФФУ – Андрій Валенко (Львів).

Карпати: Валентин Горох, Петро Харжевський (Микола Романік, 46’), Тимофій Калинчук, Степан Слічний, Богдан Козак (Любомир Степанчук, 66’), Владислав Мудрик – К, Вадим Гудзінський (Максим Гірний, 79’), Артем Данилюк, Вадим Мельнійчук (Роман Лісовик, 46’), Василь Руніч, Данило Сікан.

Запасні: Андрій Артим, Олег Береза, Олександр Нестерук.

Старший тренер: Роман Гнатів.

Олександрія: Богдан Степанцов, Євген Ляницький, Олександр Кобеляш – К, Микола Водяницький, Микита Дудка, Василь Луців, Вадим Лучка, Петро Луців, Назар Волошин, Назарій Воробчак, Віктор Сезар (Еміль Мустафаєв, 69’).

Запасні: Павло Гудименко, Владислав Гаркуша, Андрій Назарик, Марк Олійник, Сергій Чеберяк, Олег Кривда.

Старший тренер: Юрій Гура.

Попередження: Т. Калинчук (34’), В. Гудзінський (44’), Д. Сікан (77’) – В. Луців (33’), В. Лучка (80’).

Голи: Василь Руніч (11’), Роман Лісовик (85’) – Петро Луців (16’ – пенальті).