14.03.2021, неділя, КСК «Ніка» (поле зі штучним покриттям), матч 18–го туру Всеукраїнських змагань з футболу серед команд U-19 клубів ОПФКУ «Прем'єр-ліга» сезону 2020/2021, «Олександрія»  «Олімпік» (Донецьк). Початок о 14.00. Тепмература +5. Глядачів: 50

 

«Олександрія» U-19 — «Олімпік» U-19 0:1 (0:1)

 

 Арбітр: Андрій Вербецький (Одеська обл.), асистенти: Олександра Даніленко (Одеса), Ірина Голіяк (Миколаївська обл.), 4-й арбітр: Денис Федан (Олександрія). Спостерігач арбітражу: Віктор Денисюк (Київська обл.).

 

«Олександрія» U-19: Єрмаков Георгій, Дубілей Віталій, Гезело Юрій (К), Андріца Артем (Каландадзе Андрій, 54'), Тарасенко Артем (Кавєрін Микита, 47'), Майстренко Олександр (Бабешко Ернест, 80'), Гулевський Денис, Сацевич Владислав (Харченко Матвій, 46'), Чабан Владислав (Максименко Ілля, 85'), Мухаматгалєєв Владислав, Маленков Володимир

Запасні: Ферт Денис,  Бурдак Микита,  Трикоз Матвій,  Білан Даниїл

Старший тренер: Юрій Гура

 

«Олімпік» U-19: Живиця Павло, Міщенко Олександр, Загладько Владислав (Мазур Євгеній,78'), Березанський Руслан, Базілєєв Максим (Кирилюк Данило, 61'), Баранюк Олександр, Диянчук Дмитро, Іродовський Дмітрій, Осадець Даниїл (Голуб Денис, 72'), Пресіч Назар (Демиденко Іван, 57'), Шут Антон (К)

Запасні: Горбатюк Андрій, Олійник Віктор, Железняк Іван

Старший тренер: Ігор Єрмаков

 

Попередження: Дубілей, 43', Гулевський,72' — Пресіч, 22',

Гол: Осадець, 4’

 

У рамках 18 туру юніорська команда (U-19) ФК «Олександрія» на своєму полі грала з однолітками з команди «Олімпік» Донецьк. Ця зустріч відбулася на полі зі штучним покриттям стадіону «Ніка» при доволі холодній та вітряній погоді, як для середини березня.

Початок гри був дуже бурхливим. І вже на 4-й хвилині контратака лівим флангом гостей, після помилки місцевих захисників, завершується потужним та влучним ударом з-за меж штрафного майданчика сьомого номера «Олімпіка» Даниїла Осадця. М’яч влітає у нижній правий від голкіпера олександрійців Григорія Єрмакова кут – 0:1. Це був дійсно неочікуваний і необов’язковий гол, на жаль… Єдине, що заспокоювало, так це те, що ця неприємність трапилась на початку матчу і у команди було достатньо часу відігратися. І «трикольорові» дійсно почали діяти більш агресивніше, у позитивному розумінні, та швидше та, на жаль, нашим гравцям не вистачало завершального гольового удару. Наприклад, на 16-й хвилині Владислав Мухаматгалєєв добряче приклався до м’яча і пробив точнісінько у кут воріт, та рослий кіпер донеччан Павло Живиця потягнув цей удар. Майже аналогічна ситуація була на 36-й хвилині, коли олександрієць Владислав Сацевич, завершуючи атаку, пробив по воротах гостей, але його удар парирував вже згадуваний Павло Живиця, цього разу ногою. І вже за три хвилини (на 39-й) все той же Владислав Сацевич опинився на чудовій ударній позиції, але перетримав «круглого» і такий шикарний момент було втрачено. Додам, що на таку ідеальну позицію його точним пасом вивів ще один Владислав. Це завжди активний Владислав Мухаматгалєєв. Скажу, що як на мене, саме наш сімнадцятий номер Влад Мухаматгалєєв був гравцем, що найбільше запам’ятався у цьому складному двобої своїми продуктивними діями. Це моя особиста думка. Хоча, чесно кажучи, і вся команда діяла злагоджено і практично безпомилково у колективній грі. Просто це був не її день. Футбольний Бог цього разу був не на нашому боці…На перерву команди пішли при рахунку на табло – 0:1.

На початку другого тайму, майже традиційно, відбулися заміни у «жовто-чорно-зелених». Це зрозуміло. Наш досвідчений тренерський штаб прагнув змінити хід цієї непростої гри і досягнути бажаного результату. У діях наших юніорів відчувалася добра спортивна злість та бажання відігратися. Чудову нагоду зрівняти рахунок на 62-й хвилині знову мав Владислав Мухаматгалєєв. Але «шкіряний», після його гарматного удару, пролетів поруч з дальньою стійкою воріт «Олімпіка». Можу стверджувати, що сьогодні дійсно Фортуна, на жаль, відвернулась від цього чудового гравця… Бив по воротах донеччан на 69-й – Денис Гулевський, але мимо. Похвилювалася наше пресслужба на 73-й хвилині, коли після подачі з флангу Іван Демиденко, що вийшов на заміну, пробив головою з близької відстані до воріт. Та рахунок не подвоїв, бо «сфера» пролетіла вище поперечини. Відповідь місцевих була на 77-й хвилині, коли Денис Гулевський зробив подачу зі стандарту у штрафний майданчик на дальню стійку. Але два гравці «Олександрії» не встигли її замкнути. Цей матч так і закінчився з рахунком – 0:1. Прикра поразка юніорів.

Та не будемо сумувати, бо це футбол, де все можливо. Хочу лише нагадати, що команда Юрія Гури до цього здобула дві перемоги на виїзді у дуже потужних колективів. Так, у 16 турі 27.02.2021 у Полтаві олександрійські юніори перемогли ровесників з «Ворскли» з рахунком – 2:1. А у 17 турі вони 8.03.2021 у Дніпрі перемогли однолітків з «Дніпра-1» з рахунком – 1:0. Тому ми рухаємося далі. Все цікаве ще попереду, друзі.

Наступну гру, згідно календаря УПЛ, ФК «Олександрія» U-19 проведе на виїзді з командою «Інгулець» U-19 з сусіднього Петрове. Базовий день 19 туру – 21.03.2021. Вболівайте за нашу талановиту молодь! Любіть футбол!

В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту