6.03.2020, 16 -й тур. Початок – 11:00. Стадіон «Ніка», поле зі штучним покриттям, Олександрія, 100 глядачів, 17 С°

 

U-19: «Олександрія» – «Металург» – 1:0 (0:0)

 

Головний арбітр: Сергій Труба (Черкаси)

Асистенти арбітра: Артем Запоріжський (Харків), Тарас Ніконенко (Харків)

4-й арбітр: Денис Федан (Олександрія)

Спостерігач арбітражу: Віталій Дяденко (Кропивницький)

 

«Олександрія»: Борисенко Коноваленко – к/к, Чапала, Дубілей, Сергієнко, Гезело, Гаркуша, Лучка (Хименюк, 86), Хобта (Бабешко, 67), Мустафаєв (Гогітідзе, 84), Каранга

Запасні: Ферт, Настусенко, Диянчук, Іванов

Ст. тренер – Ю.Гура

 

«Металург»: Осадчук, Сидоренко, Чалих, Кабанцов, Страдс, Лапко (Товстоног, 85), Мартинов – к/к, Ковальський, Варяник, Кораблін, Приймаченко (Курцев, 46)

Запасні: Байда, Жихарь, Ходяк, Даглас

Ст.тренер – В.Тропін

 

Попередження: Хобта (16), Чапала (51) – Лапко (23), Кабанцов (75), Мартинов (80), Сидоренко (81)

 

Гол: Каранга (80)

 

От і наймолодший склад ФК «Олександрія», нарешті, розпочав другу частину чемпіонату держави. Боротьбу на полі сьогодні вели сусіди по турнірній таблиці. Так, до цієї зустрічі місцева команда знаходилися на шостому місці маючи 25 очок, а гості були сходинкою нижче і мали в активі 17 залікових балів. Саме ця обставина налаштовувала вболівальників, включаючи автора цих рядків, на цікаву безкомпромісну гру з інтригою. Та і сонячна тепла погода без вітру налаштовувала на позитив…

Але, до того, як перейти безпосередньо до огляду матчу, пропоную вам пригадати історію протистоянь цих двох колективів. Вперше футболісти юнацьких команд (U-19) Олександрії та Запоріжжя зустрілися у місті на березі Дніпра 1 листопада 2015 року. Тоді героєм матчу став гравець «Металургу» Євген Підлепенець (невдовзі він перейде у склад ФК «Олександрія»), який провів у ворота «жовто-чорно-зелених» два м'ячі. Загалом, в чемпіонатах України суперники провели 5 матчів: 2 перемоги наших земляків, 1 нічия та 2 перемоги запоріжців. Різниця м’ячів: 6-5=+1 на користь олександрійців. Найбільша перемога «Металургу» – 2:0 (1.11.2015), а «Олександрія» виграла з переконливим рахунком – 4:0 у першому колі нинішнього чемпіонату у Запоріжжі.

А от тепер, друзі, про гру. Її початок був дуже динамічний і відчувалося, що обидві команди були налаштовані тільки на перемогу. Але, забігаючи на перед, відзначу, що рахунок у першому таймі так і не був відкритий. Ось деякі моменти, що запам’яталися. Вже на 6-й хвилині атака олександрійців ледве на завершилася голом, але Ян Каранга, з гострого кута, не влучив у ворота. А на 20-й хвилині вже гості заставили понервувати місцеву торсиду, адже Віталій Варяник вийшов віч-на-віч з нашим голкіпером В’ячеславом Борисенко і потужно пробив по воротах, але Слава ногою відбив м’яч і ліквідував загрозу. Молодець! «Металурги» відзначалися гострими випадами на 24-й та 30-й хвилинах. Спочатку Микита Лапко гарматним пострілом пробив по воротах з лінії штрафного майданчика, але цей удар потягнув В'ячеслав Борисенко. А потім знову той самий Віталій Варяник вийшов сам на сам з кіпером «Олександрії» В’ячеславом Борисенко і пробив у бік воріт, але цього разу «круглий» влучив у стійку, а добивання гостей не принесло їм успіху, бо «шкіряний» пролетів повз ворота. Відповідь «жовто-чорно-зелених» не забарилася. Вже на 33-й – чудову передачу з флангу вздовж пустих воріт робить Ян Каранга, але її, на жаль, ніхто не замкнув. На перерву команди пішли з нулями на табло.

Друга половина гри пройшла під знаком обміну команд гострими атаками, але справа до голу так і не доходила. Та, скажу чесно, відчувалося, що забитий м’яч ми сьогодні таки побачимо. І дійсно на 80-й хвилині наш голеодор Ян Каранга впевнено замкнув передачу з флангу і відкрив рахунок – 1:0. Намагання приїжджих зробити камбек успіху не мали. Олександрійці перемогли з мінімальним рахунком – 1:0. Добрій початок другої частини чемпіонату.

Після гри Юрій Гура сказав автору цих рядків, що футболісти виконали установку на гру, втілили у життя те, що було напрацьовано на зборах, проявили характер і грали до останнього, що і принесло бажаний результат. Браво! Так тримати!

Наступну гру ФК «Олександрія» U-19 проведе на виїзді з луганською «Зорею» U-19. Базовий день 17 туру – 13.03.2020. Вболівайте за нашу талановиту молодь! Любіть футбол!

 

В’ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту