ФК «Олександрія» підписав контракт з півзахисником Сергієм Рибалкою. Угода розрахована на один рік.

Сергій є вихованцем футбольної школи харківського «Арсеналу». У 80 матчах за «Арсенал» у дитячо-юнацькій футбольній лізі забив 40 голів. У першому ж своєму матчі за основну команду «Арсеналу» у другій лізі чемпіонату України відзначився двома голами (10 листопада 2006, «Арсенал» (Харків) — «Іллічівець-2» (Маріуполь), 4:1). Загалом за «Арсенал» відіграв 48 офіційних матчів, записав на власний рахунок 20 голів, таким чином вже у 18-річному віці став найкращим бомбардиром в історії команди.
Влітку 2008 року молодим півзахисником зацікавилися українські «гранди» — «Динамо» (Київ) та «Шахтар» (Донецьк), в якому він перебував на оглядинах ще виступаючи у ДЮФЛ, а також ізраїльський «Маккабі» з Хайфи. Переможцем у боротьбі за гравця стало «Динамо». У столичному клубі Сергій грав за команду «Динамо-2». У першій лізі чемпіонату України зіграв у 76 матчах, забив 13 голів. 6 листопада 2011 року зіграв в основному складі «Динамо» у матчі з «Металістом».
На початку 2013 року Сергія орендував чемпіон Чехії ліберецький «Слован». За команду він зіграв дуже вдало: 37 матчів 8 м'ячів.
Після повернення влітку 2014 року до команди киян Сергій зміг пробитися до основного складу. У 2017 році перейшов на правах оренди до турецького «Сівасспору», з яким вже за рік підписав повноцінний контракт.
Сергій має досвід виступів за збірні команди України юнаків віком 18 та 19 років. У складі збірної України U-19 став чемпіон Європи 2009 року.