В неділю, 15 серпня, в рамках 4 туру VBET Ліги сезону 2021/22 років, «Олександрія» на виїзді зустрінеться з ПФК «Львів». Матч пройде на стадіоні «Арена Львів» у Львові. Початок о 19.30.

 

Представляємо нашого суперника — ПФК «Львів»

Команда заснована у 2016 році. В цьому ж році клуб заявився на чемпіонат України серед аматорів і брав участь у Кубку України серед аматорів. Наступного року команда офіційно отримала професійний статус і заявилася на Другу лігу. Влітку 2018 «Львів» став учасником Прем’єр-ліги, замінивши рівненський «Верес». Власник, Богдан Копитко, вирішив на постійній основі перенести рівненський клуб до Львова під назвою футбольний клуб «Львів». Від друголігового колективу клуб отримав місцеву назву та можливість розвивати юнацький футбол на базі школи «Львів», а від «Вереса» — його повний склад і фінансові можливості. В сезоні 2018/19 рр. ФК «Львів» зайняв 6 місце.

Минулий сезон львів’яни розпочали невдало, перебуваючи в кінці турнірної таблиці та вважалися одним з кандидатів на виліт до першої ліги. Але з приходом в команду нового головного тренера Анатолія Безсмертного гра команди значно поліпшилася і в підсумку львів’яни посіли 8 місце серед команд Прем’єр-ліги.

Загалом в Прем’єр-лізі футболісти «Львова» (на 09.08.2021) провели 93 матчі: 21 перемога, 25 нічиїх, 47 поразок. Різниця м’ячів 81-156=-75.

Найбільше матчів провів Сабіно- 64.

Кращий бомбардир Бруно -10 м’ячів. Він же рекордсмен команди за сезон (2018/19 рр.) – 9 м’ячів.

Між собою суперники провели 8 матчів. На рахунку кожної з команд по 3 перемоги та 2 нічиї. Різниця м’ячів 10-10=0.

М’ячі у складі нашої команди забивали : Василь Грицук, Артем Сітало, Антон Шендрік, Артем Полярус, Валерій Лучкевич, Євген Банада, Богдан Мишенко, Денис Безбородько, Максим Третьяков та Денис Устименко. У складі львів’ян по 2 м’ячі на рахунку Бруно та Володимира Адамюка.

В складах обох команд грали: Гліб Бухал, Максим Каленчук, Вадим Янчак, Юрій Путраш та Олексій Довгий, а Семен Даценко, Руслан Бариляк, Іван Гаврушко, Назарій Калинчук та Олександр Савошко грали у складах молодіжних команд «Олександрії» (U -21,U-19) та «Львова».

Грав у складі «Олександрії» та був головним тренером «Львова» (2019/20 рр.) Володимир Мазяр.

Головний тренер команди: Анатолій Безсмертний

Президент клубу: Богдан Копитко