23.11.2019, субота, Favbet Ліга. 15-й тур, 14.00,  КСК «Ніка»,  937 глядачів, -1

«Олександрія» — «Зоря» 1:0 (0:0)

Арбітр: Кутаков Дмитро, асистенти: Приступа Сергій, Нижник Віктор, 4-й арбітр: Бондар Іван. Спостерігач арбітражу: Мосейчук Юрій

«Олександрія»: Білик Олег, Ковалець Кирило, Безбородько Денис (Запорожан Андрій,67’), Третьяков Максим (Задерака Максим,46’), Мірошниченко Денис, Бухал Гліб (Шендрік Антон, 72’), Лучкевич Валерій, Пашаєв Павло, Гречишкін Дмитро, Банада Євген (К), Дубра Каспарс

Запасні: Рудик Дмитро, Довгий Олексій, Шастал Дмитро, Алмейда Тейшейра

Старший тренер: Купцов Андрій

«Зоря»: Шевченко Микита (К), Тимчик Олександр (Хомченовський Дмитро,64’), Абу Ханна Йоель, Чеберко Євген, Михайліченко Богдан, Іванісеня Дмитро, Юрченко Владлен, Кочергін Владислав (Луньов Максим, 78’), Лєднєв Богдан, Кабаєв Владислав (Русин Назарій, 64’), Громов Артем

Запасні: Васіль Ніколо, Арвеладзе Леван, Вернидуб Віталій, Будківський Пилип

Головний тренер: Скрипник Віктор

Попередження: Банада (37’), Бухал (51’), Задерака (84’) — Михайліченко (22’), Абу Ханна Йоель (90+1’)

Гол: Банада (59’)

Перед матчем команди вийшли на поле з антирасистськими вимпелами та банерами «Ні расизму».

Поєдинок розпочався з активних дій гостей. Вже на перших секундах Громов завдав удару по воротам олександрійців. М’яч пролетів над поперечиною.

П’ять хвилин позаду. Футболісти «Зорі» поки що грають першим номером. На 8 хвилині знову реальний момент у «Зорі», Лєднєв пройшов лівим флангом і, на зближені з голкіпером, пробив. Голкіпер «Олександрії» Білик грає надійно.

Олександрійці відповідають майже одразу. Ковалець протягнув м’яч майже через все поле, віддав пас на Лучкевича. Той зіграв на Безбородька, який наважився на удар. Нажаль, невлучно.

20 хвилин позаду, «Зоря» все ближче і ближче притисняє гравців «Олександрії» до своїх воріт, але вже за дві хвилини швидка контратака олександрійців завершується призначеним пенальті: після потужного удару Ковальця м’яч потрапляє в руку захисника «Зорі». Рефері показує на точку. Пробивати підходить Гречишкін, і б’є. Нажаль, Шевченко тягне цей м’яч в правому нижньому куті. Супершанс витрачено. Але гра триває.

Черговий момент біля  воріт «Олекснадрії» виникає на 27 хвилині. Лєднєв проходить лівим флангом і пробиває з гострого кута. Знову надійно грає Білик.

На 36-ій Третьяков наважився на удар з-за меж штрафного майданчика. М’яч пролетів значно вище воріт. За декілька хвилин свою нагоду втратив Гречишкін, пробиваючи майже з тієї точки, що і Третьяков.

В останні хвилини тайму олександрійці влаштували справжню навалу  на ворота луганчан. Але жоден удар в ствір воріт не приносить бажаного результату.

Герої першої сорокап’ятихвилинки, безперечно, голкіпери обох команд: Білик неодноразово рятував команду, а Шевченко взяв пенальті.

Другий тайм гравці «Олександрії» розпочинають більш активніше за своїх опонентів.

На 55 хвилині момент виникає у Ковальця. Гравець продемонстрував індивідуальну майстерність, протяшувши м'яч через пів поля, завдавши удару, але круглий пролетів поруч зі штангою.

Вже за чотири хвилини арбітр призначає штрафний у ворота «Зорі».  Гречишкін подає в штрафний майданчик з лівого флангу. Перший на м’ячі Банада, який з близької відстані розстрілює ворота Шевченка — 1:0.

На 66 –ій Русін небезпечно пробивав з-за меж штрафного майданчика. Сильно, але не влучно.

На 73 хвилині Лучкевич мав реальний шанс подвоїти рахунок: Валерій вийшов віч на віч з голкіпером, нажаль, підлаштовувався дуже довго під м’яч і пробив невлучно.

Вже за три хвилини черговий момент у Ковальця: Кирило пробивав з правого флангу, але круглий пролетів поруч зі штангою.

Практично весь другий тайм гості змушені захищатися. «Олександрія» продовжує наступ, шукаючи варіанти для взяття воріт суперника.

На 86 хвилині спроба луганчан зрівняти рахунок: удар Лєднєва був неточним. Взагалі, останні хвилини футболісти «Зорі» притиснули олександрійців до власних воріт, але захист грав безпомилково.

Фінальний свисток Дмитра Кутакова фіксує перемогу олександрійців 1:0.