«Олександрія» — «Шахтар» 2:2 (0:2)

19.07.2020. КСК «Ніка», 32 тур Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2019/2020 «Олександрія» — «Шахтар» (Донецьк). Початок о 19.30. Без глядачів, +25.

Арбітр — Дмитро Бондаренко (Одеса), асистенти арбітра — Олександр Павлінов (Одеса), Віталій Сухін (Одеса), четвертий арбітр — Дмитро Кривушкін (Харків), спостерігач арбітражу — Леонід Ярмолинський  (Київська обл.). Делегат УАФ: Віктор Безсмертний (Кропивницький).

 

«Олександрія»: Юрій Паньків (К), Артем Гордієнко (Євген Банада,44), Владислав Бабогло (Гліб Бухал,46), Тимур Стецьков, Кирило Ковалець, Денис Безбородько (Богдан Мишенко,82), Максим Третьяков, Валерій Лучкевич, Дмитро Гречишкін (Олексій Довгий,68), Каспарс Дубра, Максим Задерака (Денис Мірошніченко,46)

Запасні: Олег Білик, Василь Грицук, Антон Шендрік, Денис Устименко

Головний тренер: Володимир Шаран

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Сергій Болбат (К) (Владислав Вакула,74), Валерій Бондар, Микола Матвієнко, Сіпріано (Вітао,74), Олександр Піхальонок, Маркос Антоніо, Артем Бондаренко (Михайло Мудрик,74), Манор Соломон (Дентіньо, 82), Тете, Данило Сікан (Фернандо,61)

Запасні: Євгеній ГриценкоМайкон

Головний тренер: Луїш Каштру

 

Попередження: Безбородько, 58 — Сікан,21, Дентіньо, 83, Мудрик, 85

Голи: Довгий, 89, Банада, 90 — Тете,24, Соломон,32

З перших хвилин матчу команди розпочали грати на хороших швидкостях, при цьому невеличке домінування було за господарями поля.

Чудову нагоду втратив Максим Третьяков, який отримавши пас від Максима Задераки, пробив не влучно практично з одинадцятиметрової позначки.

Майже одразу відповідь гравців «Шахтаря». Героєм епізоду міг стати Соломон. Проте, після його удару з-під захисника з лінії штрафного майданчика, м’яч пролетів повз ворота.

Загалом, футболісти обох команд демонструють непоганий атакувальний футбол, з повагою ставлячись один до одного.

Поступово гравці «Шахтаря» нарощують темп, і тільки вмикаються швидкості – одразу виникають гострі моменти біля воріт господарів поля. Знову Соломон міг відзначитись в епізоді, коли зробив забігання до штрафного майданчика і, отримавши пас від партнера по команді з флангу, пробив. Юрій Паньків контролював ситуацію, тому без проблем зафіксував круглого в руках.

Цікава гра. М’яч практично не затримується в центрі поля.

Одна з небагатьох контратак олександрійців в першій половині тайму, могла б засмутити голкіпера донеччан. В епізоді вдало зіграв захисник, випередивши Дениса Безбородька, і ліквідувавши загрозу.

Атака у відповідь гірників. Соломон, зробивши забігання до штрафного майданчика, зіграв на вільного Тете, якому залишалось лише вдало пробити. Юрій Паньків безсильний. Гості повели у рахунку.

Забивають гості і зі стандарту. Соломон метрів з 20 –ти закручує м’яч під поперечину.

У олександрійців хоча і виникають моменти, на жаль, на завершальній стадії не вистачає влучності.

Кінцівка першої 45-ти хвилинки проходить під диктовку гостей. Вони контролюють м’яч і гру в цілому. Олександрійці змушені грати від оборони.

В кінцівці першого тайму Юрій Паньків врятував команду від третього пропущеного голу, коли в падінні зміг відбити м’яч після удару Сікана метрів з 10-ти. А от Тимур Стецьков на другій, компенсованій арбітром, хвилині втратив чи не єдину чудову нагоду відіграти один м’яч, коли знаходячись в штрафному майданчику і отримавши навісну передачу від Валерія Лучеквича, пробив злету з близької відстані, але в ворота не влучив.

У перерві Володимир Шаран провів ряд замін, які значно підсили гру команди. Власне, дещо змінилася і тактична схема в діях містян. Тому, у другому таймі господарі почали грати в більш агресивний футбол.

Не можна не відзначити Дениса Безбородька, який  протягом всього матчу створив чимало небезпечних моментів, при цьому, на завершальній стадії Денису просто не щастило.

Футболісти «Олександрії» постійно атакують, шукаючи можливості пройти міцний захист гірників. І стандарти, і кутові не приносять олександрійцям бажаного результату. Втратили свої моменти: Валерій Лучкевич, Кирило Ковалець та Максим Третьяков.

Гості теж не відсиджуються у захисті. В одному з  епізодів Маркос Антоніо потужно пробив майже з лінії штрафного майданчика. На щастя для нас, м’яч пройшов над дев’яткою. Вже назабаром Юрій Паньків знову рятує команду, накривши м’яч після удару низом Фернандо.

Кінцівка матчу виявилася дуже цікавою: протягом однієї хвилини олександрійці завдяки голам Олексія Довгого і Євгена Банади зрівнюють рахунок, відновивши статус-кво.

У першому епізоді після навісу Богдана Мишенко у штрафний майданчик, м’яч потрапив Дениса Мірошніченкадо, який в один додит віддав пас на  Євгена Банади. Євген падуючи переадресував м'яч на Олексія Довгого, який без проблем переграв Анатолія Трубіна.

У другому моменті  Тимур Стецьков починає атаку подачею з флангу. М'яч після рикошету потрапив до Євгена Банади, який без роздумів спрямував м’яч у сітку воріт гірників. Як підсумок: бойова нічия, після якої «Шахтар» буде готуватися до непростої зустрічі з «Вольфсбургом», а олександрійці готуються до матчу плей-офф з «Маріуполем». Гра відбудеться на КСК «Ніка» 25 липня о 19.30.