Матч 13 туру Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2019/2020 «Олександрія» — «Маріуполь». Неділя, 3 листопада. КСК «Ніка». Олександрія.  Початок о 14.00. 935 глядачів, +9

«Олександрія»- «Маріуполь» 3:1 (0:0)

Арбітр — Дмитро Бондаренко (Одеса), асистенти арбітра — Заур Курбанов (Херсон), Олександр Марчик (Київ), четвертий арбітр — Дмитро Кривушкін (Харків), спостерігач арбітражу — Орест Шмигельський (Львів). Делегат УАФ — Юрій Мармач (Полтава).

«Олександрія»: Юрій Паньків (К), Владислав Бабогло, Кирило Ковалець (Василь Грицук, 83'), Олексій Довгий (Денис Безбородько, 46’), Максим Третьяков, Денис Мірошниченко, Гліб Бухал, Валерій Лучкевич (Тейшейра, 90’), Павло Пашаєв, Дмитро Гречишкін, Каспарс Дубра

Запасні: Дмитро Рудик, Тимур Стецьков,  Максим Задерака, Денис Устименко

Головний тренер: Володимир Шаран

 

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Дава, Сергій Чоботенко, Олексій Биков, Ігор Кирюханцев, Валерій Федорчук (К), Дмитро Мишньов, Сергій Горбунов (Віктор Корнієнко, 61’), В’ячеслав Таньковський (Максим Чех, 15’), Владислав Вакула (Дмитро Топалов, 73’), Вячеслав Чурко

Запасні: Артем Поспєлов, Ігор Тищенко, Сергій Яворський, Павло Полегенько

Головний тренер: Олександр Бабич

Попередження: Бабоголо (38') — Биков (29'), Дава (43'), Вакула (49'),Чоботенко (78')

Вилучення: Биков (32’)

Голи: Безбородько (55'), Ковалець (57'), Корієнко (69' А) – Чурко (71')

 

Напередодні 13 туру команди займали сусідні позиції в турнірній таблиці: «Олександрія» — п'ята, «Маріуполь» — шостий, відстаючи на чотири очка.

Посеред тижня обидва клуби провели матчі 1/8 фіналу Кубка України. «Маріуполь» мінімально обіграв «Олімпік», а «Олександрія» в серії пенальті здолала «Зорю».

Що до сьогоднішнього матчу, то явна перевага на боці олександрійців, хоча у команди Володимира Шарана попереду непроста гра в Лізі Європи проти «Сент-Етьєна», і оскільки шанси у наших земляків на вихід в плей-офф зберігаються, господарі будуть економити сили для гостей з Франції.

Не зважаючи на дрібний дощ, гра розпочинається, на хороших швидкостях. Ініціативою більше володіють гості, але господарі надійно грають на своїй половині поля.

На 7-й хвилині олександрійці провели чи не першу атаку з завершальним ударом з правого флангу Валерія Лучкевича. Кіпер маріупольців без проблем фіксує м’яч.

Обидві команди шукають варіанти для взяття воріт. Багато боротьби в центрі, у маріупольців було декілька непоганих спроб пройти флангами. Захист грає надійно. Взагалі, «Олександрія» не відсиджується в обороні. Поступово команда Володимира Шарана перехоплює ініціативу.

На 27-й хвилині після подачі кутового в бік «Маріуполя», Олексій Биков в штрафному майданчику грає рукою. Пенальті. Пробиває Дмитро Гречишкін, але Євген Гальчук в лівому нижньому куті відбиває м’яч на кутовий. Рахунок залишається незмінним — 0:0.

На 32–й хвилині команда Олександра Бабича залишається у меншості: Олексій Биков в боротьбі з Валерієм Лучкевичем на другому поверсі, грубо зіграв головою. Арбітр, не вагаючись, показує гравцю «Маріуполя» «червону» картку.

«Олександрія» скориставшись можливістю, починає тиснути суперника до власних воріт.

На 42-й хвилині Валерій Лучкевич втрачає чудову нагоду: пробиває з –за меж штрафного майданчика, кіпер «Маріуполя» на місті.

Другий тайм більш гостро розпочинають маріупольці. На другій хвилині атака лівим флангом майже не закінчується взяттям воріт. Юрій Паньків грає надійно.

Відповідь «Олександрії»: на 53-й хвилині Денис Безбородько вивів на ударну позицію Лучкевича, але Валерій, нажаль, не влучає в ворота з близької дистанції.

Вже за дві хвилини черговий тиск на ворота «Маріуполя» закінчується взяттям воріт: прохід Кирила Ковальця і хороший пас на Дениса Безбородька, який пробиває сходу і відправляє м'яч у ворота — 1:0.

57-а хвилина і удар Кирила Ковальця низом, прямо з лінії штрафного майданчика в самий кут, робить рахунок в грі більш комфортним для «Олександрії» -2:0.

66-та хвилина — атака підопічних Володимира Шарана правим флангом, тонкий пас від Кирила Ковальця на Лучкевича, Валерій пробиває мимо воріт.

На 69-й хвилині, після подачі кутового, Бабогло пробив по воротам, голкіпер відбив м'яч прямо на Віктора Корнієнка, який забиває «круглого» у власні ворота  — 3:0.

Вже за дві хвилини команда Олександра Бабича відіграє один гол:  увірвавшись в  штрафний майданчик Дмитро Мишньов пробивав головою, м'яч попав в поперечину і відскочив на  Вячеслава Чурка, який зіграв дуже влучно — 3:1.

На 80-й хвилині знову шанс у «Маріуполя». Після швидкої атаки правим флангом, Вячеслав Чурко, отримавши пас в штрафному майданчику, пробив  майже в притул. Юрій Паньків в падінні відбиває цей непростий удар.

На останніх хвилинах, розуміючи, що втрачати нічого, маріупольці граючи у відкритий футбол, намагаються всіма силами атакувати. Це не приносить результату. Матч завершено. Перемога господарів поля — 3:1.