Завтра, 12 травня, після майже двомісячної перерви, гравці «Олександрії» здадуть ПЛР-тести на COVID-19 та повернуться до повноцінного тренувального процесу.

За словами головного тренера Володимира Шарана, команда збереться у себе на базі, і о 9 ранку футболісти здадуть ПЛР-тести на COVID-19. Тільки після результатів тестів, команда відновить тренувальний процес. Тренерський штаб вже здав тести – всі здорові.

Крім того Володимир Богданович повідомив прес-службі клубу, що з нетерпінням чекає на рішення щодо подальшої долі продовження чемпіонату, зокрема, пропозиції догравати всі матчі в Києві. «Зрозуміло, що для «Динамо», «Шахтаря» того ж «Колоса», який знаходиться поруч зі столицею, та й «Десни» , вона недалеко від Києва,  їм це вигідно і зручно. А що робити нам? «Олександрії» пропонується також розташуватися в Києві до кінця чемпіонату. Це важко і не зручно. Ми хочемо грати в рідних стінах, на домашньому стадіоні «Ніка». Це наша спільна з керівництвом клубу позиція. Ми категорично проти догравання чемпіонату в Києві», — зазначив Володимир Шаран.

Нагадаємо, Чемпіонат Favbet Ліги був призупинений 18 березня у зв'язку з пандемією коронавіруса COVID-19. Весь цей час футболісти «Олександрії» підтримували фізичну форму в індивідуальному режимі за наданою тренерським штабом програмою. Гравці тренувалися вдома, а також виконували індивідуальну бігову роботу і роботу з м'ячем на базі в маленьких групах.

Сьогодні, 11 травня, стартував перший етап послаблення карантинних заходів, прийнятих для запобігання поширенню пандемії COVID-19, про який Кабінет міністрів України оголосив ще минулого тижня. Серед іншого, уряд зняв заборону на підготовку професійних команд з умовою обов'язкового дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.