20.06.2020. НСК «Олімпійський». 27 тур Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2019/2020 «Шахтар» -«Олександрія». Початок матчу о 19.30,+29. Без глядачів.

«Шахтар» — «Олександрія» 3:2 (1:0)

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон), асистенти арбітра: Володимир Володін (Херсон), Максим Чертоляс (Херсон), четвертий арбітр: Іван Бондар (Київ), спостерігач арбітражу: Геннадій Коваленко (Київ). Делегат УАФ: Юрій Титаренко (Київ).

 

«Шахтар»: Пятов (К), Додо, Кривцов, Матвієнко, Сіпріано (Коноплянка,76’), Степаненко (Тете,56’), Патрік (Коваленко,86’) , Маркос Антоніо, Тайсон, Марлос (Хочолава,86’), Мораес

Запасні: Трубін, Болбат, Соломон, Фернандо, Піхальонок,

Головний тренер: Луїш Каштру

 

«Олександрія»: Білик, Ковалець (Грицук,79’), Третьяков, Мірошніченко (Вантух,63’), Лучкевич (Задерака,46’), Сітало (Шастал,46’), Пашаєв, Шендрік, Гречишкін (Довгий,22’), Банада (К), Дубра

Запасні: Паньків, Мельник, Стецьков, Мишенко

Головний тренер: Шаран Володимир

 

Попередження: Додо,45’ — Шендрік,12’, Пашаєв,59’, Шастал,64’

Голи: Тайсон,13’ (пен), Тете,60’,78’ — Банада, 48’, Третьяков, 51’(пен)

 

До Києва олександрійці приїхали по-спортивному «злими», враховуючи останні результати команди в попередніх турах. Команда Володимира Шарана готова надати бій чинному чемпіону України. І це не пусті слова. Перемога ж гірників дозволить команді Луіша Каштру оформити дострокове чемпіонство за п’ять турів до кінця Чемпіонату. Чи вдасться їм це зробити, покаже час. Тим цікавіше буде спостерігати за подіями на полі.

 

З перших хвилини матчу суперники грають обережно, наче придивляючись один до одного. Територіальна перевага за господарями. Олександрійці практично всім складом перебувають на власній половині поля.

На 12 хвилині, на думку рефері, Антон Шендрік у своєму власному штрафному майданчику збиває Марлоса. Доволі спірний пенальті. До точки підходить Тайсон, і точно пробиває. Голкіпер містян Олег Білик, хоча і вгадує напрям, проте не дотягується до м’яча, після потужного пострілу футболіста «Шахтаря» — 1:0.

Малюнок гри не змінюється. Донеччани домінують, пресингуючи гостей біля власних воріт. Темп гри не високий, при цьому команда Каштру повністю контролює кожен клаптик поля.

Поодинокі випади олександрійців поки що закінчуються нічим. Напівмоменти були і у Артема Сітала, і у Валерія Лучкевича. Але, на завершальній стадії, не вистачає останнього удару чи точного пасу.

Треба зазначити, що донеччани за 30 хвилин ігрового часу забивали ще двічі. Слава богу, для нашої команди, з положення «поза грою».

На 35 хвилині чи не перша контратака містян нарешті змушує Андрія Пятова понервувати. Кирило Ковалець з флангу зробив навісну подачу на Євгена Банаду, який забігав до штрафного майданчику господарів. Капітан пробив, нажаль, не влучно.

Вже за три хвилини свій супер момент втратив Валерій Лучкевич. Він просто увірвався до штрафного майданчика «Шахтаря», залишившись один-на-один з голкіпером гірників, і вже прокинув м’яч повз ніг Пятова. Ситуацію врятував Степаненко, який був поруч. Він перевів м’яч на кутовий.

Другий тайм містяни розпочинають феєрично. На 48-й хвилині черговий кутовий у бік воріт «Шахтаря». Максим Третьяков робить навісну передачу на Євгена Банаду, якого «прогавили» захисники. Євген головою б’є в нижній кут 1:1.

Вже за дві хвилини Максим Третьяков, отримавши передачу від партнера по команді, майже з центра поля пройшов флангом і зробив пас в штрафний майданчик. Невдало грає гравець «Шахтаря» Матвієнко. М’яч потрапляє йому в руку. Арбітр без вагань призначає пенальті. До точки підходить Максим і б’є. Гол.1:2.

На 58 -й хвилині черговий супер момент у Кирила Ковальця! Він, зробивши забігання до штрафного майданчика, отримав пас від Максима Задераки, і пробив низом. М’яч пройшов поруч зі стійкою.

За дві хвилини гірники зрівнюють рахунок. Відзначається Тете, який щойно вийшов на заміну  - 2:2.

Другий тайм проходить значно цікавіше за перший. З’явилась швидкість, з’явились моменти, і взагалі, олександрійці вже не виглядають «хлопчиками для биття», поступово нав’язуючи свою гру.

Гірники заведені. Вони намагаються дотиснути суперника за той час, який залишився до кінця поєдинку. Команда Володимира Шарана в захисті поки що грає надійно.

78-а хвилина. Тете оформлює дубль, пробивши головою в ближній від Олега Білика кут. 3:2.

На останній хвилині доданого часу містяни мали прекрасну нагоду для того, щоб врятувати матч. Швидка контратака олександрійців, але Хочолава рятує команду, чисто вибивши м’яч з-під ніг Дмитра Шастала.

Фінальний свисток сигналізує про те, що «Шахтар» в 13 -ий раз стає Чемпіоном України. Треба віддати належне футболістам ФК «Олександрії». Хлопці зробили все можливе, щоб ця перемога для суперника була не простою.

Фото: Офіційний сайт ФК «Шахтар»