14.06.2020.КСК «Ніка». 26 тур Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2019/2020 «Олександрія» — «Десна» (Чернігів). Початок о 19.30. +26. Без глядачів.

«Олександрія» — «Десна» 1:5 (0:2)

Арбітр — Євген Арановський (Київ); асистенти арбітра — Сергій Приступа (Київ), Євген Петраков (Київ). Четвертий арбітр – Анатолій Абдула (Харків). Спостерігач матчу: Віктор Швецов (Одеса). Делегат УАФ: Віктор Безсмертний (Кропивницький).

Арбітр VAR — Віталій Романов (Дніпро). Асистент VAR — Володимир Володін (Херсон). Спостерігач VAR — Віктор Дердо (Чорноморськ)

 

Олександрія: Паньків (к), Гордієнко (Грицук,46’), Бабогло, Ковалець (Шендрік,63’), Третьяков, Мірошніченко (Задерака,55'), Бухал, Лучкевич, Сітало(Безбородько,55’), Гречишкін, Вантух (Стецьков,82’)

Запасні: Білик, Довгий, Шастал, Мишенко

Головний тренер: Володимир Шаран

Десна: Паст, Огіря, Філіппов(Хльобас,90+4'), Калітвінцев (Старенький,89'), Картушов (Мостовий,80'), Гітченко, Конопля, Будківський (Тотовицький,80'), Імереков, Западня (Арвеладзе,90+4', Фаворов (к)

Запасні: Литовка, Тамм, Єрмаков, Кузик

Головний тренер: Олександр Рябоконь

Попередження: Бухал, 43’, Бабогло,54’, Вантух,69’

Вилучення: Бабогло,60’ (друге попередження)

Голи: Третьяков, 46’ — Філіппов, 29’,79’(пен), Калітвінцев, 44’, Гітченко,56’, Тотовицький, 90+5’

Поєдинок «Олександрія» — «Десна» один із центральних поєдинків 26 туру. Команди йдуть пліч-о-пліч в турнірній таблиці. Позитивний результат для «Олександрії» залишає шанси поборотися за бронзові нагороди. Але суперник досить непростий і незручний для олександрійців. В двох останніх зустрічах між цими командами сильнішими були «сіверяни». Тому, це непогана додаткова мотивація для наших гравців на цей матч.

З перших хвилин матчу олександрійці свідомо віддали ініціативу гостям. Футболісти «Десни» на хороших швидкостях контратакують, час від часу турбуючи Юрія Паньківа. Гравці «Олександрії» при цьому грають обережно, від захисту, ніби очікуючи моменту для взяття воріт суперника.

20-а хвилина матчу. Чи не перший небезпечний момент біля воріт Паста. Кирило Ковалець пробив з правого кута штрафного майданчика. На заваді стає Імереков, перевівши м’яч на кутовий.

Господарі поступово починають перехоплювати ініціативу. Гра вирівнюється, при цьому роботи у Юрія Паньківа вистачає. В одному з епізодів, він рятує команду, витягнувши круглого з «дев’ятки», після потужного удару здалеку у виконанні Калітвінцева.

На 29 –й хвилині «Десна» відкриває рахунок. Філіппов, увірвавшись до штрафного майданчику «Олександрії», обвів захист і пробив в дальній від Юрія Паньківа кут. 0:1.

Майже відразу прекрасний момент у господарів. Артем Гордієнко пробив з близької відстані, залишившись з голкіпером віч-на-віч. Паст миттєво відреагував, ліквідувавши загрозу.

«Десна» продовжує пресингувати. Її моменти більш гострі і небезпечні. Олександрійці змушені знову відступити до власного штрафного майданчика. Останні хвилини першого тайму за гравцями «Десни».

На 44 хвилині гості забивають вдруге. Зі стандарту відзначається Калітвінцев, закрутивши м’яч у дальній від Юрія Паньква кут.

Перша ж атака господарів поля у другому таймі призводить до гола. Тільки но містяни розвели м’яч з центра поля, Василь Грицук, який щойно вийшов на заміну, зробив простріл з правого флангу. Максим Третьяков був першим на м’ячі, замкнувши передачу: футболіст влучно пробив під дальню штангу майже з центра штрафного майданчика — 1:2.

На 56-й хвилині футболісти «Десни» забивають втретє. Після розіграшу стандарту в штрафному майданчику, відзначається екс-гравець містян Гітченко, який замкнув подачу, зігравши головою- 1:3.

Вже за чотири хвилини «Олександрія» залишається в меншості. За другу «жовту» поле залишає Владислав Бабогло. Ситуація для господарів ускладнюється. Треба всіма силами йти вперед. Олександрійці вмикають швидкість. Володимир Шаран робить тактичні заміни.

«Десна» не закривається у захисті. Команди час від часу фолять, багато боротьби у центрі поля. «Олександрія» продовжує шукати варіанти для взяття воріт.

На 73-й хвилині хорошу нагоду втратив Денис Безбородько, який намагався закинути круглого за спину Паста. Нажаль, м’яч розійшовся поруч із поперечиною.

На 79 хвилині, після втручання Var та досить тривалої паузи, у ворота «Олександрії» арбітр матчу Євген Арановський призначає пенальті.  Гравець «Олекснадрії» збиває  у своєму штрафному майданчику Будківського. До точки підходить Філіппов, який пробиває в протилежний від голкіпера кут. Гол. 1:4.

Олександрійці з останніх сил намагаються скоротити розрив в рахунку, проте у підопічних Володимира Шарана нічого не виходить.

На п’ятій, компенсованій до основного часу, хвилині Тотовицький робить рахунок розгромним 1:5.