24.10.2020. Субота, НСК «Олімпійський» (Київ), матч 7 туру Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2020/2021 «Динамо»(Київ) -«Олександрія». Початок о 17.00. Без глядачі. +17

«Динамо»-«Олександрія» 1:0 (1:0)

Арбітр—Максим Козиряцький (Запоріжжя), асистенти арбітра—Олександр Беркут (Суми), Віктор Матяш (Донецьк), четвертий арбітр—Дмитро Бондаренко (Одеса), спостерігач арбітражу—Орест Шмигельський (Львів). Делегат УАФ—Григорій Сімонов (Київ).

Арбітр VAR—Віктор Копієвський (Кропивницький), асистент VAR—Марина Стрілецька (Суми), спостерігач VAR—Віктор Швецов (Одеса).

 

«Динамо»: Георгій Бущан, Денис Попов, Сергій Сидорчук (К), Де Пена (Беньямін Вербич,65'), Віктор Циганков, Віталій Миколенко, Денис Гармаш (Микола Шапаренко,46'), Родрігес (Владислав Супряга,46'), Віталій Буяльський (Володимир Шепелєв,83'), Олександр Сирота, Томаш Кедзьора (Олександр Караваєв, 69')

Запасні: Денис Бойко, Богдан Лєднєв, Олександр Андрієвський, Ілля Забарний

Головний тренер: Мірча Луческу

 

«Олександрія»: Юрій Паньків (К), Олександр Мельник, Владислав Бабогло, Богдан Мишенко (Андрій Глоба,80'), Максим Третьяков (Денис Безбородько,72'), Артем Сітало, Павло Пашаєв, Василь Грицук (Дмитро Гречишкін,54'), Микита Дудка (Кирило Ковалець,80'), Валерій Бондаренко, Максим Задерака (Тимур Стецьков,46')

Запасні: В'ячеслав Борисенко, Денис Мірошніченко, Дмитро Шастал, Каспарс Дубра

Головний тренер: Володимир Шаран

 

Попередження: Де Пена,21', Родрігес,33', Кендзьора,41', Попов,51', Сидорчук,82' — Грицук,48', Стецьков,57', Мельник,77',Бондаренко,90+3'

Вилучення: Шапаренко,89'

Гол: Попов,1'

 

Як і передбачалося, динамівці, на правах господарів, грали першим номером щойно пролунав свисток арбітра про початок матчу.

Не зважаючи на те, що підопічним Луческу вдалося забити швидкий гол вже на першій хвилині (Микита Дудка зфолив біля власного штрафного майданчику. Динамівці розіграли стандарт, і Попов головою після подачі Миколенка, відкрив рахунок), героєм першого тайму став наш капітан Юрій Паньків, який цього вечора був справжнім рятівником своєї команди. Лише за перші 15 хвилин він тричі ставав на заваді швидкодійним «синьо-білим». Спочатку Юрій парирував удар Гармаша, потім надійно зіграв після ударів Буяльського і Де Пени (один бив, другий був на добиванні). Також дуже надійно наш капітан зіграв і в кінцівкі тайму, демонструючи свої найкращі якості, особливо в епізоді, коли Циганков після подачі Миколенка злету пробив головою.

У другій половині першого тайму гра трішки заспокоїлася. Основна боротьба відбувалася в центрі поля і біля воріт олександрійців.

Кіпер киян Бущан був практично без роботи, лише наприкінці тайму Артем Сітало потурбував Георгія. Отримавши пас від Богдана Мишенка, Артем обіграв захисника в штрафному майданчику, і, знаходячись в метрі від воріт, пробив у ближній від голкіпера кут. Але, нажаль, м’яч пройшов поруч зі стійкою. Це був найгостріший момент у містян за перші 45 хвилин.

У другому таймі малюнок гри практично не змінився, хіба що олександрійці на початку тайму спромоглися створити декілька напівмоментів біля воріт киян. При цьому, територіальна перевага залишилася за динамівцями. Господарі домінували і постійно атакували. Футболісти «Олександрії» практично всім складом змушені були захищатися. Наш капітан Юрій Паньків, як і в першому таймі, продовжував демонструвати прекрасну реакцію на виході, кожного разу рятуючи команду від неминучого голу.

Наприкінці зустрічі наша команда, яка до цього змушена була захищатися великими силами, провела декілька гострих контрвипадів, один з яких завершився вилученням Шапаренка з поля: гравець зфолив на Денисові Безбородько.

Нажаль, чисельною перевагою скористатися підопічним Володимира Шарана не вдалося, хоча моменти для взяття воріт були. Найгострішим з яких став момент, коли Тимур Стецьков замикав головою подачу Кирила Ковальця. Але, на заваді став Бущан.

Доданий арбітром час сплинув дуже швидко. Матч завершився мінімальною перевагою динамівців.