17.10.2021, неділя, стадіон «Ніка», матч 11- го туру VBET Ліги сезону 2021/2022, «Олександрія» — «Ворскла». Початок о 19.30. Температура + 11. Глядачів 2896.

«Олександрія» — «Ворскла» 1:2 (0:2)

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.), асистенти арбітра: Володимир Висоцький (Запоріжжя), Віктор Нижник (Вінниця), четвертий арбітр: Віталій Романов (Дніпро). Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ). Делегат УАФ: Юрій Бондаренко (АР Крим).

«Олександрія»: Білик Олег, Бабогло Владислав, Ковалець Кирило (Рибалка Сергій, 23'), Калюжний Іван, Спінеллі Клаудіо Пауль (Устименко Денис, 46'), Мірошніченко Денис, Дришлюк Кирило, Кирюханцев Ігор (Гринь Сергій, 86'), Одарюк Володимир (Кожушко Олег, 46'), Цуріков Андрій, Дубра Каспарс (К)

Запасні: Єрмаков Георгій, Мельник Олександр,  Бухал Гліб, Демченко Олександр, Копина Юрій

Головний тренер: Юрій Гура

 

«Ворскла»: Різник Дмитро, Пердута Ігор, Скляр Олександр (К), Тілль Олівьє (Амількар,90+3'), Пешич Іван (Кравчук Данило, 70'), Степанюк Руслан, Яворський Сергій ( Кушніренко Богдан, 66'), Тамм Йонас, Челядін Артем, Кане Ібрахім, Рангел

Запасні: Ткаченко Олександр, Нестеренко Іван

Головний тренер: Юрій Максимов

 

Попередження: Кожушко, 67', Мірошніченко, 77', Дубра, 89', Бабогло, 90+3' — Рангел, 77', Тілль, 88'

Вилучення: Кожушко, 76' — друге попередження

Голи: Калюжний,53' — Рангел, 14', 39'

 

Не фартовим видався 11 тур для підопічних Юрія Гури на домашньому стадіоні «Ніка» при шаленій підтримці вболівальників, яких цього футбольного вечора було чимало.

«Ворскла» з перших хвилин матчу почала грати першим номером, і її атаки призвели до бажаного результату вже дуже скоро: на 14 хвилині, після подачі з флангу, Рангел головою пробив у нижній кут воріт, відкривши рахунок.

На 22 хвилині містяни втратили одного із лідерів команди: Кирило Ковалець отримав травму і змушений був залишити поле. Сергій Рибалка, який замінив Кирила, мав чудову нагоду зрівняти рахунок, практично щойно вийшовши на поле. Ігор Кирюханцев в одній з  атак команди віддав чудову передачу на голову Сергія. Той пробив з вигідної позиції, але не влучив у верхній кут воріт.

Кінцівка першого тайму знову була за полтавчанами. Все той же Рангел відзначився дублем, ускладнивши нам, і без того, важку ситуацію.

За дві хвилини  лише стійка врятувала футболістів «Ворскли» від голу, коли пробивав Клаудіо Спінеллі.

У другому таймі ситуація на полі кардинально змінилася. Тепер вже олександрійці почали діяти більш агресивно в атаці, змушуючи полтавчан відійти до власних воріт. На 47 хвилині цього разу поперечина стала на заваді, після блискучого удару Дениса Мірошніченка.

На 51–й Олег Кожушко мав чудову нагоду забити, відібравши м’яч у гравця «Ворскли», і пробивши в дальній кут. В цьому епізоді вдало зіграв кіпер гостей Різник.

Черговий момент містян нарешті перетворився на забитий гол. Відзначився Іван Калюжний на 53 хвилині матчу, який вдало замкнув передачу з флангу від Ігора Кирюханцева. 1:2. Інтрига відновилася. Вболівальники гнали команду уперед, і містяни намагалися використовувати всі свої шанси. Забити могли і Денис Устименко, і Ігор Кирюханцев, і Іван Калюжний. Просто не фартило…

На останній хвилині основного часу Сергій Гринь врятував олександрійців від неминучого, третього голу, вибивши м’яч з пустих воріт.

Додані до основного часу арбітром чотири хвилини пролетіли дуже швидко, зафіксувавши на табло остаточний рахунок поєдинку — 1:2.

Не зважаючи на поразку, підопічні Юрія Гури заслужили подяку від олександрійських вболівальників, які гучно кричали: «Молодці! Молоці!» після фінального свистка.