За підсумками 8-го туру до символічної збірної VBET Ліги за версією сайтів ua-football та footboom потрапили одразу два гравці нашої команди — Олег Білик та Олександр Мельник. А Юрій Володимирович Гура — став кращим тренером.

 

Олег Білик

23-річний голкіпер олександрійців провів відмінний виїзний матч проти «Динамо», навіть був відзначений тренером киян, Мірчею Луческу. Румунський наставник так і сформулював: «Голкіпер суперника тягнув все, що можна». Не витягнув Олег лише пенальті в компенсований час, але й крім цього ліквідував два виходи «віч-на-віч» Циганкова, парирував на реакції й в ефектному стрибку ще два удари Віктора, відбив удар Шкурина і забрав ще кілька ударів простіше, шляхом вибору позиції. (footboom).

 

Ми рідко приділяємо увагу голкіперу, команда якого не здобула перемогу за підсумками туру. Але Олег не особливо винен в тому, що «містяни» не зуміли втримати нічию в грі з «Динамо». За 90 з гаком хвилин він здійснив сім сейвів, до кінця зберігаючи інтригу в матчі. Відбий пенальті — став би героєм на всі часи, але і без цього він встиг багато зробити. (ua-football)

 

Олександр Мельник

Не можна не відзначити добротну гру оборони олександрійців в центральному матчі туру в Києві. Особливо — центр оборони, який частенько змушений був підстраховувати флангових захисників, бо динамівці без Шапаренко активніше атакували саме з флангів. А з двох центрбеків менше помилявся саме Мельник, оскільки в пасиві у капітана Дубри три епізоди, коли Карпарс вільно чи мимоволі дозволив Циганкову вискакувати на ударну позицію. Двічі — послизнувся й один раз «лінію» не втримав. Мельник же відіграв без подібних похибок. (footboom)

 

Юрій Гура

 

Наставник олександрійців знову явив світові хорошу тактичну виучку своєї команди, яка в цей раз ледь не відібрала очки ще в одного лідера — слідом за «Шахтарем» мало не оступилося «Динамо». При цьому, слід окремо відзначити, олександрійці чергували періоди щільної «низької» оборони з активними відрізками, коли на кілька хвилин вдавалося не тільки відсувати киян від воріт, але і нав'язувати лідеру чемпіонату високий пресинг, припиняючи атаки «Динамо» на стадії зародження і самим проводити по кілька комбінаційних атак. Так, надовго не вистачало, але не все відразу. Попереду у Юрія Володимировича ще багато роботи, але команда, поза всяким сумнівом, на правильному шляху розвитку. (footboom)