Міністерство охорони здоров’я України розглянуло лист Української асоціації футболу від 10.07.2020р. № 189 щодо проведення футбольних матчів із глядачами та повідомляє наступне.

Постановою Кабінету міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачено, що за рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можуть проводитися масові, у тому числі спортивні заходи, з урахування оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів.

За результатами проведення аналізу епідемічної ситуації, протиепідемічних заходів які запроваджуються в регіонах України, досвіду європейських країн, які розпочали допуск глядачів до перегляду футбольних матчів, МОЗ України вважає за можливе поступове залучення глядачів, зокрема, на матчі плей-офф УПЛ сезону 2019/2020 та 29 липня 2020 року у тестовому режимі.

При організації футбольних матчів та залученні глядачів, організатор матчу має суворо дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.05.2020 року №27 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час організації та проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних клубів в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» (зі змінами), а також організувати продаж квитків та розподіл глядачів на секторах не більше ніж 25 відсотків вболівальників від числа вболівальників яких здатні вмістити сектори таким чином, щоб забезпечити наявність вільних місць для глядачів спереду, позаду, збоку, по-діагоналі, організацію та проведення температурного скринінгу глядачів, забезпечити дезінфекційними засобами на входах до стадіону та обмежити контакти серед глядачів на трибунах та приміщеннях стадіону.

В зв’язку з вище викладеним футбольний клуб «Олександрія» розробив пам’ятку вболівальника на матч плей-офф між ФК «Олександрія» та ФК «Маріуполь», який відбудеться 25 липня о 19:30 на стадіоні «Ніка».

Пам’ятка вболівальника на матч плей-офф між ФК «Олександрія» та ФК «Маріуполь»

Згідно с вимогами Міністерства охорони здоров’я України при організації футбольних матчів та залученні глядачів, вболівальники повинні дотримуватись медичного та організаційного протоколу :

1. Обов’язково при вході на територію КСК «Ніка» одягати маску.

2. Пройти температурний скринінг (при ознаках підвищеної температури та проявах ГРВІ вболівальник на стадіон не допускається).

3. За сприянням стюардів провести дезінфекцію рук антисептиком.

4. Вхід на стадіон дітей віком до 14 років тільки у супроводі дорослого.

5. Дотримуватись соціальної дистанції (1,5-2 метри).

6. Займати місця в чаші стадіону суворо по місцях вказаних у квитках.

7. Не знімати маску протягом всього матчу.

8. При відвідуванні туалетів не створювати тисняву та дотримуватись соціальної дистанції.

9. Власники абонементів розміщуються у другому та восьмому секторах на місцях з спеціальними позначками (при сприянні стюардів).

10. По завершенню матчу організовано залишити чашу стадіону, дотримуючись соціальної дистанції та не знімаючи масок.

Футбольний клуб «Олександрія» звертається з проханням до вболівальників неухильно дотримуватись вищевикладених правил. Ми повинні показати всім футбольним інституціям та громадськості, що в Олександрії здатні організувати проведення футбольного матчу з вболівальниками на високому організаційному рівні, дотримуючись всіх правил пов’язаних з ситуацією гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Повідомляємо, що придбати квиток на матч плей-офф ФК «Олександрія» — ФК «Маріуполь» ви маєте змогу в касах КСК «Ніка» в п’ятницю 24 липня з 11:00 до 17:00 та в суботу 25 липня з 9:00 до 13:00. (Одна особа може придбати тільки один квиток).

ПРИЙДІТЬ І ПІДТРИМАЙТЕ УЛЮБЛЕННУ КОМАНДУ!

МИ ЗАВЖДИ З ТОБОЮ, «ОЛЕКСАНДРІЯ»

 

Адміністрація ФК «Олександрія»