У суботу, 7 листопада, на КСК «Ніка» в рамках 9 туру Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2020/21, «Олександрія» зустрінеться з ПФК «Львів» (Львів). Початок о 17.00. Матч пройде без глядачів.

 

Представляємо нашого суперника.

ПФК «Львів» заснований 21 червня 2015 року. У дебютному сезоні 2015/2016 років клубу вдалося успішно виступити у чемпіонаті України серед команд Другої ліги (друге місце), а за підсумками змагань у чемпіонаті України серед команд Першої ліги сезону 2016/2017 років – пробитися до Прем’єр-ліги. Сезон 2017/2018 років ПФК «Львів» завершив у першій шістці команд. Клубу знадобилося усього три роки, щоб не просто опинитися серед когорти найсильніших в українському футболі, але й закріпитися в елітному дивізіоні та ставити більш амбіційні плани та завдання – вихід до єврокубків. Щобільше, з моменту появи й в процесі розвитку клубу в ПФК «Львів» була створена найрозвинутіша на поточний момент змагальна структура в українському футболі.

Сезон 2018/2019 львів’яни вперше розпочали у Прем’єр-Лізі. Головним тренером було призначено бразильця Тадеу да Сілва Жилмара, який на представленні заявив, що команда буде боротися за медалі Чемпіонату. Але провівши з командою лише 4 гри, тренер був змушений залишити клуб. Причиною послужила відсутність у Жилмара ліцензії для роботи головним тренером команди УПЛ. Після Жилмара розпочалася чехарда з головними тренерами «Львова». Не затримувалися в команді відомі фахівці: Юрій Бакалов, Богдан Блавацький, Володимир Мазяр, Егіше Мелікян. Особливі надії львів’яни покладали на грузинського тренера Георгія Цецадзе, але і він не  виправдав сподівань. Після домашньої поразки від «Дніпра-1» він був змушений залишити команду. Виконуючим обов’язки головного тренера «Львова» було призначено Віталія Шумського, відомого в минулому футболіста. І так сталося, що вже в першому матчі він святкував перемогу над «Ворсклою», яку так довго чекали минулий тренер та команда.

Між собою в УПЛ команди провели 6 матчів. 2 перемоги «Олександрії», 2 нічиї, 2 перемоги львів’ян. Різниця м’ячів 8-7=+1 на користь наших земляків. М’ячі у складі нашої команди забивали: Василь Грицук, Артем Сітало, Антон Шендрік, Артем Полярус, Валерій Лучкевич, Євген Банада, Богдан Мишенко та Денис Безбородько (усі по 1). У складі львів’ян: Бруно – 2, Володимир Адамюк – 2, Тейлор, Педро та Альваро (по-1).

У складах обох команд грали: Гліб Бухал, Максим Каленчук і Юрій Путраш, а Семен Даценко, Руслан Бариляк, Іван Гаврушко, Назарій Калинчук та Олександр Савошко грали у складах молодіжних команд «Олександрії» (U-21, U-19) та «Львова».

Президент клубу: Богдан Копитко

В.о. головного тренера: Віталій Шумський

Фото: ПФК «Львів»