Півзахисник команди «Олександрія» Дмитро Гречишкін розповів про перші загальні тренуваннях футболістів після карантину.

 

— Дмитро, як футболісти «Олександрії» відреагували на перші тренування команди після вимушеної відпустки?

— Найголовніше, що ми повернулися до тренувань. Звичайно, всі скучили за футболом. Потихеньку набираємо форму і чекаємо офіційного рішення від УПЛ. Хочеться, щоб чемпіонат скоріше відновився.

 

— Якими словами Володимир Шаран зустрів команду на першому зібранні?

— Всіх привітав, позначив фронт робіт. Попросив тримати себе в тонусі і дотримуватися заходів карантину, дбайливо ставитися до здоров'я.

 

— На чому зараз йде акцент в перших тренуваннях?

— Зараз у нас міні-збори з прицілом на відновлення чемпіонату 30 травня. Стоїть завдання підготуватися в стислі терміни і вдало стартувати в чемпіонаті. Часу дійсно мало. Намагаємося приділяти увагу і тактиці, і фізиці, підтягуємо удари по воротах, тому що довго підтримували форму без м'яча.

 

— Як ти підтримував форму на карантині?

— Домашній фітнес, пробіжки.

 

— Чи встигнете набрати форму до відновлення чемпіонату?

— Ми всі в однакових умовах. Перші дні, звичайно, було важкувато. Але зараз втягуємося. Повинні максимально попрацювати, щоб встигнути до першої гри набрати форму. Хочеться швидше грати, тому що матчі завжди цікавіше тренувань. Думаю, 1-2 гри, і повністю потім втягнемося.

 

— Які завдання ставить команда на ігри, що залишилися у чемпіонаті?

— Хочеться піднятися вище того місця, яке ми зараз займаємо. Тому треба буде постаратися поліпшити показники, щоб бути вище п'ятого місця.

 

— Якби перша шістка грала в Києві, ви були б не в рівних умовах з суперниками?

— Важко відповісти, адже це питання більше до керівників. Але фактор свого стадіону, нехай і без уболівальників, але він теж впливає. Звичайно, добиратися до Києва, плюс проживання в іншому місті, не грали б нам на руку.

 

— Грати без глядачів вже звикли?

— Ні, до такого звикати не можна. Хочеться грати з ними. Ми навіть в останньому матчі без них відчували підтримку фанів за межами стадіону.

 

— Які матчі «Олександрії» до карантину додав би в плюс, які в мінус?

— Здається, вже стільки часу пройшло і це було давно ... Напевно, найбільше запам'ятався останній матч, який ми виграли у «Колоса» 4: 2.

 

Андрій Леончук, КОМАНДА 1