7.11.2020, субота, матч 9 туру Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2020/21, «Олександрія» — ПФК «Львів». Початок о 17.00. Без глядачів.

«Олександрія» — ПФК «Львів» 1:0 (0:0)

Арбітр — Юрій Іванов (Донецька обл), асистенти арбітра — Тарас Клименко (Київ), Олександр Дашко (Київська обл.), четвертий арбітр — Олександр Омельченко (Слов'янськ), спостерігач арбітражу — Володимир Петров (Харків). Делегат УАФ — Михайло Прозоровський (Вінниця).

«Олександрія»:  Юрій Паньків (К), Владислав Бабогло, Кирило Ковалець (Дмитро Шастал,83’), Денис Безбородько (Дмитро Шастал,57’), Максим Третьяков (Максим Задерака,90+1’), Валерій Лучкевич, Артем Сітало, Дмитро Гречишкін, Євген Банада, Роман Вантух, Валерій Бондаренко

Запасні: Олег Білик, Тимур Стецьков, Богдан Мишенко, Олексій Довгий, Каспарс Дубра, Денис Устименко

Головний тренер: Володимир Шаран

 

ПФК «Львів»: Орест Костик, Єгор Клименчук (Юрій Кравчук,71’), Міхобі Маруан, Енес Махмутовіч, Володимир Якімець, Сабіно (К), Мігкель Айнсалу (Філіпе,85’), Фране Чір'як (Ернест,71’), Шина, Донатас Казлаускас (Ігор Кошман,80’), Назарій Нич

Запасні Герман Пеньков, Макс Челіч, Остап Малашевський, Артур Ременяк, Олександр Романчук,

Виконуючий обов’язки головного тренера: Віталій Шумський

 

Попередження: Безбородько,48', Гречишкін,89' – Казлаускас,4’, Сабіно,62’

Гол: Третьяков, 70' (пенальті)

 

До цієї зустрічі футболісти “Олександрії” та “Львова” в протистоянні між собою мали рівні показники. Цікавим очікувався і нинішній матч. До того ж господарі цього футбольного вечора проводили свій 250 матч у чемпіонатах України серед команд Прем'єр-ліги.

З перших хвилин наші гравці заволоділи  ініціативою та почали створювати тиск на ворота львів’ян. Гості змушені були захищатися великими силами. Про наступ можна було забути: олександрійці просто закрили суперника біля власних воріт.

На 8 хвилині гостру передачу з флангу ледве не замкнув Денис Безбородько, але йому не вистачило кількох сантиметрів, щоб завершити зусилля партнерів. За кілька хвилин міг відзначитися Артем Сітало, але пробив невлучно.

Олександрійці продовжували домінувати. Після розіграшу стандарту Гречишкін –Вантух, останній влучно пробив у нижній кут воріт, але чудово зіграв кіпер львів’ян Костик. За мить міг відзначитися Євген Банада — з кількох метрів він не влучив у ворота.

Ще один шанс відкрити рахунок втратив Артем Сітало, який не зумів замкнути передачу Валерія Лучкевича на дальню стійку.

Маючи незаперечну територіальну та ігрову перевагу в першому таймі, наші земляки так і не зуміли її втілити в забиті м'ячі.

Після перерви гра трохи вирівнялася та вже гості намагалися щось створити біля воріт Юрія Панківа. Запам'ятався несподіваний удар Казлаускаса по воротах, але м'яч пролетів повз них.

На 70-й хвилині після розіграшу стандарту гравець “Львова” зіграв рукою у своєму штрафному майданчику і Максим Третьяков бездоганно виконав вирок арбітра — 1:0.

Забитий гол відкрив у олександрійців друге дихання. Вони відчули смак перемоги і почали черговий тиск на ворота львів’ян, намагаючись подвоїти рахунок. Загальними зусиллями було створено декілька небезпечних моментів, один з яких дедве не завершився взяттям воріт. На останніх секундах матчу Максим Задерака з лівого флангу зробив націлену передачу на дальню стійку, але, на жаль, Дмитро Шастал не дотягнувся до м’яча. Смугастий залишив поле поруч зі стійкою воріт. Фінальний свисток арбітра Юрія Іванова зафіксував остаточний рахунок поєдинку 1:0. Вітаємо наших гравців з перемогою в ювілейному матчі!