19.09.2020 КСК «Ніка».3 тур Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2020/21, «Олександрія» — «Ворскла» (Полтава). Початок о 14.00. 991 глядач, +19

«Олександрія» — «Ворскла» 0:2 (0:1)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків), асистенти арбітра: Світлана Грушко (Київська обл.), Марина Стрілецька (Суми), четвертий арбітр: Анастасія Романюк  (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Олег Деревінський (Київ). Делегат УАФ: Юрій Бондаренко (Херсонська обл.)

«Олександрія»: Юрій Паньків (к), Владислав Бабогло, Богдан Мишенко (Максим Третьяков,56'),  Денис Мірошніченко (Максим Задерака,64'),  Валерій Лучкевич (Тимур Стецьков,77'),  Артем Сітало (Денис Безбородько,64'),  Павло Пашаєв,  Василь Грицук (Денис Устименко,64'),  Дмитро Гречишкін,  Євген Банада,  Каспарс Дубра

Запасні: Олег Білик, Олександр Мельник, Артем Гордієнко,  Олексій Довгий

Головний тренер: Володимир Шаран

«Ворскла»:  Дмитро Різник,  Володимир Чеснаков (к),  Альюн,  Сергій Яворський,  Ігор Пердута, Якубу (Павло Ребенок,89'),  Олександр Скляр,  Ібрахім Кане (Іван Пешіч,88'),  Давід Пуцлін (Вадим Сапай,88'),  Владислав Кулач (Денис Васін,71'),  Руслан Степанюк (Дмитро Щербак,67')

Запасні: Олександр Ткаченко, Євген Опанасенко, Микита Татарков

Головний тренер: Юрій Максимов

Попередження: Мишенко,14', Мірошніченко,22',Пашаєв,56', Банада,75' — Пуцлін,16', Кане,39', Кулач,46', Пешіч,90'

Голи: Степанюк, 25', Пуцлін,52'

 

Важко повірити, але ми знову поступилися. Поступилися при тому, що початок зустрічі не давав ніяких підстав думати про негативний результат. Олександрійці з перших хвилин вмикнувши швидкість створили справжню осаду  воріт Різника. Полтавчани хвилин 10-15 захищалися майже всією командою. Здавалося, забити м’яч — лише справа часу. Напівмоменти були у Дмитра Грешичкіна, тричі міг відзначитися Богдан Мишенко… Але сталося не так, як гадалося.Одна з  перших контратак гостей завершилася взяттям воріт. Пройшовши флангом футболіст «Ворскли» зробив навісну передачу в штрафний майданчик, Каспарс Дубра відбив м'яч головою, але, на жаль, невдало, прямо в ноги Степанюку. Футболіст  скористався помилкою нашого захисника і не вагаючись пробив в нижній кут воріт. 0:1.

Треба віддати належне підопічним Володимира Шарана. Футболісти не зупинилися, продовжуючи шукати варіанти для взяття воріт суперника. Прекрасний момент був у Владислава Бабогла, який після подачі з кутового тим же Мишенком, головою пробив повз ворота.

Поступово ініціативою заволоділи полтавчани, які більше контролювали хід поєдинку.

У другому таймі холодним душем для нашої команди став другий пропущений м’яч. Індивідуальний прохід Пердути завершився передачею на Пуцліна, який і замкнув цю передачу. 0:2. Гравці «Ворскли» ускладнили задачу підопічним Володимира Шарана. Олександрійці намагалися забити, але моментів можна було б порахувати на пальцях однієї руки. Найреальніший шанс був у Василя Грицука. Після його удару м’яч потрапив у поперечину і відскочив на Сітала. Але Артем на добиванні пробив невдало.

Після цього моменту, намагаючись переломити хід зустрічі, Володимир Шаран випустив на поле трьох свіжих гравців: Дениса Устименка, Дениса Безбородька та Максима Задераку. Саме Максим і створив гострий момент біля воріт гостей. Після його індивідуального проходу мав відзначитися Максим Третьяков, але той пробив  вище воріт. Вже за мить надійність Різника перевірив Бабогло, який пробив здалеку.

До кінця поєдинку олександрійці більше не створили жодного гострого моменту, а гості, навпаки, могли збільшити рахунок, коли після прострілу з флангу його ледве не замкнув Щербак. Остаточний рахунок матчу 0:2.