12.07.2020 КСК «Ніка», 30 тур Чемпіонату Favbet Ліги сезону 2019/2020, «Олександрія» — «Динамо» (Київ). Початок о 19.30. Без глядачів, +31.

«Олександрія» — «Динамо» 2:2 (1:0)

Арбітр — Віталій Романов (Дніпро), асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Олександр Корнійко (Миргород), четвертий арбітр: Ігор Пасхал (Херсон), спостерігач арбітражу : Василь Мельничук (Сімферополь). Делегат УАФ: Анатолій Савчук (Луцьк)

Арбітр VAR — Євген Арановський (Київ), асистент VAR — Володимир Володін(Херсон), спостерігач VAR — Володимир Петров (Харків).

«Олександрія»: Юрій Паньків (К), Артем Гордієнко (Кирило Ковалець,80), Владислав Бабогло, Тимур Стецьков, Денис Безбородько (Василь Грицук,68), Максим Третьяков, Денис Мірошніченко, Валерій Лучкевич (Максим Задерака,80), Артем Сітало (Денис Устименко,30, Дмитро Шастал, 68), Євген Банада, Каспарс Дубра

Запасні: Олег Білик, Олексій Довгий, Гліб Бухал, Антон Шендрік

Головний тренер: Володимир Шаран

 

«Динамо»: Денис Бойко, Сергій Сидорчук (К) (Володимир Шепелєв,46), Микола Шапаренко, Георгій Цітаішвілі (Віктор Циганков,46), Карлос Де Пена (Віталій Буяльський,61), Олександр Андрієвський, Олександр Караваєв, Артем Шабанов, Олександр Сирота (Микита Бурда,24), Назарій Русин (Беньямін Вербич,61), Томаш Кедзьора

Запасні: Георгій Бущан, Денис Попов, Ібрагім Каргбо, Міккель Дуелунд

 Головний тренер: Олексій Михайличенко

 

Попередження: Владислав Бабогло,8, Кирило Ковалець,90- Олександр Сирота,1, Сергій Сидорчук,15, Віктор Циганков,49,  Олександр Андрієвський, 84, Олександр Караваєв,90, Денис Бойко, 90+3

Голи: Максим Третьяков (23,пен, 89, пен) — Беньямін Вербіч 63,75

Тренери обох команд в звітному матчі зробили серйозну ротацію в складах команд. Перше, що кидається в очі – олександрійці розпочинають одразу двома нападниками. Володимир Шаран випускає Дениса Безбородька і Артема Сітала з перших хвилин. Олексій Михайличенко залишає в запасі гравців основи: Бущана, Вербича, Циганкова, Буяльського.

Олександрійці, на правах господарів, розпочинають матч активніше за гостей. Перша десятихвилинка проходить майже на боці динамівських воріт. У киян нічого не виходить, кількість атак можна перелічити на пальцях однієї руки. Наші, навпаки, використовуючи фланги, пресигнують суперника.

Гра проходить у постійній жорсткій боротьбі. Арбітр Віталій Романов не скупиться на жовті картки.

Цікавий момент втратили кияни. Футболісти, підключивши фланг, розіграли м’яч, і Андрієвський з лінії штрафного майданичка потужно пробив над «дев’яткою» воріт Паньківа.

Одна з атак господарів завершується призначеним пенальті. Дениса Безбородька практично на точці збиває Сирота. Максим Третьяков точним ударом виводить команду вперед.

Олександрійці продовжують домінувати і у другій половині першого тайму. Прекрасний момент втрачає Денис Безбородько, який отримавши пас від парнетра по команді, з близької відстані втратив свій шанс подвоїти рахунок.

Поступово кияни нарощують темп, все частіше турбуючи Юрія Паньківа. Гра вирівнюється.

Хороший момент був у Де Пени. Отримавши дальній пас від партнера, він, увірвавшись до штрафного майданчика, технічно обіграв двох гравців «Олександрії» і пробив. Невдало, але епізод красивий.

Кінцівка першого тайму за гостями. Кияни по-спортивному заведені, більше володіють м’ячем, домінують і просто навалюються на ворота олексндрійців. Помітно, що футболісти хочуть відігратися ще до перерви. Олександрійці захищаються вдало. Небезпечний Де Пена знову отримує шанс для взяття воріт. На щастя для нас, на завершальній стадії на заваді стає наш захисник.

Другий тайм гості розпочинають стрімко, на високих швидкостях, шукаючи можливості для взяття воріт. Господарі, віддавши ініціативу, ціленаправлено грають від захисту.

Чи не єдина контратака містян у другому таймі завершується небезпечним моментом. Чергову нагоду втрачає Денис Безбородько. Після його удару низом, м’яч проходить поруч із стійкою.

Гості значно підсили гру після вдалих замін. Олексій Михайличенко випустив на поле: Циганкова, Шепелєва, Буяльського і Вербича. Саме Вербіч став героєм матчу.Спочатку, після подачі кутового, він, отримавши м’яч у штрафному майданчику, скориставшись помилкою олександрійців, пробив з розвороту з-під захисника з близької відстані. Незабаром він же робить дубль після чергової навальної атаки і удару одного з гравців киян. Наш голкіпер відбиває м'яч прямо на Беньяміна, якому тільки і залишилось  відправити його у пусті ворота.

Малюнок гри не змінюється. Динамівці просто закрили футболістів «Олександрії» біля власного штрафного майданчику.

Поодинокі атаки наших земляків і прекрасні нагоди втратили  Максим Третьяков і Кирило Ковалець, який щойно вийшивши на заміну, одразу включився до атакувальних дій своєї команди.

Хороший момент зі стандарту був у Василя Грицука. Він пробивав метрів з 25-ти, перекинувши «стінку», але впевнено в цьому епізоді зіграв кіпер киян Денис Бойко.

В одному з атак гостей Юрій Паньків рятує команду після небезпечного удару Буяльського.

На останніх хвилинах арбітр матчу Віталій Романов призначає ще одне  пенальті у ворота динамівців. Олександрійці розпочинають швидку контратаку: Максим Задерака пройшовши флангом, віддав пас на Дмитра Шастала, який робив забігання до штрафного майданчику. Його збиває Шабанов. Це 100% точка. Пенальті вдруге вдало реалізував Максим Третьяков. Цей гол став для Максима 10-им у нинішньому сезоні і він став рекордсменом команди по забитим м'ячам в одному сезоні, побивши рекорд Євгена Банади.

Матч завершено. Бойова нічия з непростим суперником.