«Олександрія» — «Ворскла» 3:0 (3:0)

7.12.2019, субота, Favbet Ліга. 17-й тур, 14.00,  КСК «Ніка», 911 глядачів, +6

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів), асистенти: Денис Марченко (Чернігів), Руслан Єрмоленко (Чернігів), четвертий арбітр — Олександр Омельченко (Слов'янськ), спостерігач арбітражу — Сергій Лисенчук (Київ). Делегат УАФ: Віктор Безсмертний (Кропивницький)

«Олександрія»: Паньків Юрій, Бабогло Владислав, Безбородько Денис, Третьяков Максим, Мірошніченко Денис, Запорожан Андрій (к), Лучкевич Валерій, Пашаєв Павло, Гречишкін Дмитро (Грицук Василь,90’), Банада Євген (Ковалець Кирило,27’ , Тейшейра Алмейда, 87’), Дубра Каспарс

Запасні: Білик Олег, Стецьков Тимур, Довгий Олексій, Задерака Максим

Головний тренер: Володимир Шаран

«Ворскла»: Різник Дмитро, Пердута Ігор, Чеснаков Володимир (к), Альюн, Сапай Вадим, Луізао (Очігава Зураб,85'), Скляр Олександр (Кравченко Дмитро, 77’), Ребенок Павло, Артур (Кане Ібрахім, 71’), Васін Денис, Коломоєць Юрій

Запасні: Ткаченко Олександр, Мартиненко Євгеній, Петрович Тодор

Головний тренер: Юрій Максимов 

Попередження: Пашаєв, 17’, Лучкевич, 54’ –Васін, 48’, Коломоєць, 62’, Артур, 67’, Альюн, 84’, Очігава, 89’

Голи: Запорожан, 59’ (пен), Ковалець, 75’, 85'

 

Команди мають різні завдання на нинішній чемпіонат. І якщо «Олександрія» боротиметься як мінімум за бронзові медалі чемпіонату, то головним завданням «Ворскли» за підсумками поточного сезону буде зберегти прописку в еліті (поки що команда Максимова посідає останню сходинку в турнірній таблиці).

Клуби вже зустрічалися між собою в нинішньому сезоні. Тоді, в заключний день літа, «Олександрія» мінімально в гостях зуміла здолати свого суперника. Чи повторить успіх команда Володимира Шарана цього разу?

Дуже активно розпочинає гру «Олександрія». Вже на першій хвилині у команди Шарана  була спроба забити швидкий м’яч: Гречишкін пробивав штрафний у нижній правий кут з-за меж штрафного майданчику, воротар відбив, але Банада був першим на м’ячі. Удар.  Кіпер полтавчан на місці.

На 5 хвилині, після розіграшу стандарту, Дубра, знаходячись у штрафному майданчику суперника на вигідній позиції,  трішки не дотягнувся до м’яча.

Перша десятихвилинка за господарями. Вони повністю контролюють гру, притиснувши гравців «Ворскли» до своїх воріт.

На 11 хвилині після подачі Лучкевича, який пройшов правим флангом, Банада небезпечно пробив головою, але не влучно.

На 19 хвилині прекрасний момент у олександрійців: Третьяков, пройшовши лівим флангом, зробив подачу на Лучкевича, Валерій пробив головою, але Різник був на висоті і кінчиками пальців ліквідував загрозу. Банада не встиг на добивання і за інерцією врізався в стійку.

На 22 хвилині перший небезпечний момент у «Ворскли». Ребенок зробив подачу у штрафний майданчик олександрійців, невдало на виході грає Паньків, але на добиванні Артур з вигідної позиції пробив вище воріт.

На 41 хвилині після подачі Гречишкіна, Бабогло не влуччає у ворота.

І відразу відповідь полтавчан. Швидка контратака, удар Коломойця низом під гострим кутом, Паньків переводить м’яч на кутовий. Загрозу ліквідовано.

«Олександрія» продовжує тиснути. Наприкінці першого тайму свої нагоди відкрити рахунок втратили Безбородько і Ковалець.

Другий тайм підопічні Шарана розпочинають теж дуже активно. На першій же хвилині міг відзначитися Гречишкін, який пробивав з лінії штрафного майданчика з—під захисника. На жаль, не влучно.

Сценарій першого тайму повторюється: господарі тиснуть, гості великими силами захищаються. Паньків поки що без роботи.

На 56 хвилині після подачі Третьякова, Безбородько знаходячись в штрафному майданчику на самоті, пробив головою, але, на жаль, знову без результату.

На 58 хвилині арбітр матчу Можаровський призначає пенальті у ворота «Ворскли»: Сапай безглуздо зіграв проти Безбородько. До точки підходить капітан олександрійців – Запорожан. Б’є в нижній лівий кут, кіпер вгадує напрям, але до м’яча не дотягується – 1:0.

Вже за декілька хвилин чергова нагода у полтавчан: Артур без перешкод пробив з дальньої дистанції. Паньків на місці.

75 хвилина, чергова атака «Олександрії». Безбородько зіграв на Лучкевича, той дотепно, п’ятою, віддав пас на Ковальця, який майже з лінії штрафного майданчика завдав влучного удару — 2:0.

На 85 хвилині, після розіграшу стандарту, який виконував Гречишкін, Ковалець пробиває головою, перекинувши м’яч через голкіпера, роблячи рахунок 3:0.

Фінальний свисток арбітра фіксує переконливу перемогу олександрійців над полтавською «Ворсклою».