Матч шостого туру Favbet Ліги сезону 2019/2020 ФК «Ворскла» – ФК «Олександрія» завершився з рахунком 0:1.

З різним настроєм команди-суперниці підійшли до звітного матчу. Якщо полтавці на київській «Оболонь-Арені» впевнено перемогли ковалівський «Колос» – 3:0, то олександрійці вдома отримали разючий удар від чернігівської «Десни» – 0:3, коли провели, певно, один зі своїх найгірших матчів за останні роки.

Віталій Косовський, керманич «Ворскли», виставив переможний склад – такий же, як проти «Колоса». Натомість, у стані «Олександрії» головний тренер команди Володимир Шаран провів відразу 5 змін. Денис Мірошніченко не зміг узяти участь у матчі через дискваліфікацію. У лазареті перебуває Кирило Ковалець.

З перших хвилин олександрійці позначили своє бажання грати першим номером і запропонували досить високу швидкість. Моменти починають виникати біля воріт Олександра Ткаченка. Контроль над територією футбольного поля в дебюті гри повністю належить «Олександрії».

Якщо згадувати попередній, 28 Чемпіонат України, то в обох матчах домінувала «Олександрія» – з рахунком 2:0 і 1:0 ми переграли полтавців і не пропустили в свої ворота.

На 23 хвилині зусилля олександрійців увінчалися успіхом. Після подачі кутового Олександр Ткаченко відбиває удар Максима Третьякова, але першим на добиванні опиняється Дмитро Шастал, який і відкриває рахунок у матчі – 0:1!

Олександрійці не зменшують обертів і не зупиняються. На 27 хвилині помиляється Євгеній Мартиненко, це приводить до того що Євген Банада виходить сам на сам з Олександром Ткаченком, але переграти голкіпера «Ворскли» Євген був не в змозі.

На куражі олександрійці продовжували тотально пресингувати, проводити атаки, а в господарів поля нічого не отримувалося.

На 33 хвилині ще одну цікаву комбінацію розіграли олександрійці. Євген Банада обігрався з Максимом Задеракою, удар якого здалеку прийшовся вище воріт.

Лише на 37 хвилині «Ворскла» мала більш-менш серйозний момент. Ігор Пердута пробиває з гострого кута з правого флангу – Юрій Паньків парирує цей м’яч.

У доданий до першого тайму час пройшла атака «Олександрії» з правого флангу, прострелив Максим Задерака, хотів п’яткою зіграти Євген Банада, але м’яч влучив у захисника «Ворскли».

Як ми бачимо, перевага нашої команди у першому таймі є незаперечною, але збільшити рахунок, незважаючи на наявність моментів, так і не вдається.

Схоже, що в перерві Віталію Косовському вдалося розбудити своїх футболістів, і на початку другого тайму полтавці збільшили швидкість, і все частіше почали турбувати захист «Олександрії» і нашого Юрія Паньківа.

На 53 хвилині олександрійці виходять у контратаку, лівим флангом у штрафний майданчик майже з центру поля увірвався Максим Третьяков, але з передачею не вийшло, й ми задовольнилися правом на кутовий.

Небезпечно пробиває Євген Банада, м’яч пролітає поруч зі стійкою воріт.

Юрій Коломоєць в оточенні захисників «Олександрії» на 55 хвилині з розвороту пробиває, але удар був не сильним, і Юрій Паньків спокійно забирає цей м’яч.

Кане отримав м’яч, обіграв Максима Задераку, і з гострого кута пробив – мимо воріт.

65 хвилина запам’яталася дальнім ударом капітана «Ворскли» Володимира Чеснакова після кількох рикошетів поряд зі стійкою воріт Юрія Паньківа.

71 хвилина. Затяжна контратака-багатоходівка «Олександрії» завершилася ударом Олексія Довгого. Як не прикро, не склалося в Олексія з ударом.

Тодор Петровіч на 73 хвилині головою пробиває – Юрій Паньків забрав цей м’яч.

Олександрійці проводять атаку віялом – Максим Третьяков лівим флангом віддає на Євгена Протасова, той віддає на Артема Сітала, але Артем не дотягується до м’яча, щоби замкнути цю перспективну атаку.

Дмитро Гречишкін зі своєї половини поля проходить лівим флангом у штрафний майданчик, але пробиває прямо у воротаря.

Якщо у першому таймі на полі ми бачили фактично одну команду – «Олександрію», то в другому ми вповні спостерігали потужне протистояння обох команд, де на атаку суперника опонент відповідає контратакою. Саме такий футбол і подобаєтсья вболівальникам.

Практично на останніх секундах полтавці мало не зрівняли рахунок у грі. Прострільну передачу було зроблено в самісінькі ворота, й Ігор Пердута з метра промахується по воротах «Олександрії».

В цю ж мить лунає свисток Ярослава Козика. Перемога «Олександрії» і три очки нашої команди в залік Чемпіонату України.

Чемпіонат УПЛ. 6 тур. ФК «Ворскла» (Полтава) – ФК «Олександрія» – 0:1 (0:1).

Субота 31 серпня 2019. 17.00. Полтава, стадіон «Ворскла».

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачево), асистенти арбітра – Володимир Коротін (Київ), Віталій Скобля (Київ), 4-й арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса). Спостерігач арбітражу – Лучано Лучі (голова Комітету арбітрів УАФ).

Ворскла: Олександр Ткаченко, Ігор Пердута, Володимир Чеснаков (К), Євгеній Мартиненко, Ібрахім Кане, Тодор Петровіч, Артур, Луізао, Артем Габелок, Володимир Баєнко, Юрій Коломоєць (Рубін Хебай, 80’).

Запасні: Данило Каневцев, Павло Ребенок, Зураб Очігава, Тарас Саків, Юрій Козиренко, Андрій Стрижак.

Головний тренер: Віталій Косовський.

Олександрія: Юрій Паньків (К), Олексій Довгий, Максим Третьяков, Гліб Бухал, Валерій Лучкевич, Павло Пашаєв (Владислав Бабогло, 90’), Дмитро Шастал (Артем Сітало, 63’), Дмитро Гречишкін, Євген Банада, Каспарс Дубра, Максим Задерака (Євген Протасов, 78’).

Запасні: Олег Білик, Тимур Стецьков, Денис Безбородько, Андрій Запорожан.

Головний тренер: Володимир Шаран.

Попередження: В. Баєнко (25’), Т. Петровіч (57’), Луізао (74’) – П. Пашаєв (34’), К. Дубра (47’), О. Довгий (90+2’), Г. Бухал (90+3’).

Гол: Дмитро Шастал (23’).

Фоторепортаж:

фото ФК «Ворскла»